Per què el futbol mou tants diners?

#apostes

Aparador

Per què el futbol mou tants diners?
Per què el futbol mou tants diners?

Des de fa ja temps, ens hem acostumat a escoltar xifres desorbitades quan es parla del mercat de fitxatges, del que cobren els jugadors de futbol o dels deutes que tenen els clubs esportius. El futbol mou milers de milions d'euros cada any, però sabem d'on surten aquests diners?
Atès que en ocasions es parla més de la gestió comercial dels clubs esportius que dels propis partits, és important saber a què responen totes aquestes operacions. Tot i així, els temes financers i monetaris poden arribar a ser prou avorrits per qui només vol veure i gaudir del partit, pel que en aquest cas la casa d'apostes Betfair serà ideal per conèixer els resultats de les últimes trobades.

D'on surten els diners del futbol?
Els clubs obtenen diners des de molts llocs diferents. La seva principal font de finançament és sempre el màrqueting, però també els drets de televisió i la venda d'entrades a taquilla els reporten diversos milions d'euros. Els contractes publicitaris, el mercat de fitxatges, la venda de marxandatge, de samarretes, de cromos... tot suma i suma molt, ja que per cadascun d'aquests conceptes els clubs s'embutxaquen autèntiques milionades.

Tot i així, és important tenir en compte que el futbol ha duplicat els seus beneficis en els últims anys. La premsa esportiva ha pogut tenir molt a veure amb aquesta realitat, ja que cada vegada són més els espais televisius o cibernètics dedicats a la tertúlia i l'actualitat esportiva. El boom futbolístic ha fet que la indústria multipliqui el seu volum, per la qual cosa actualment estem assistint a una època veritablement daurada en termes futbolístics. Si en la temporada 2011-2012 els ingressos totals eren de 2.229 milions d'euros, en la de l'any 2017-2018 aquests van ser de 4.479 milions d'euros.

Els capricis dels futbolistes
Amb tants diners, els futbolistes tenen marge suficient com per complir tots els seus somnis, donar-se algun que altre caprici i fer regals d'allò més originals i fora del comú. Un salari milionari dona molt de si mateix i això és una cosa que ells saben bé. Tot i així, de vegades els hem vist fent compres d'allò més excèntriques, pel que val la pena esmentar-les a mode de curiositat.

N'hi ha amb gustos pràctics que es compren mansions milionàries a Italia, com Lionel Messi, o iots luxosos amb tota mena de comoditats, com Neymar Jr. També n'hi ha que col·leccionen cotxes d'alta gamma, com James Rodríguez, rellotges d'or, com Mauro Icardi, o cavalls molt exclusius, com Arturo Vidal. Tot i així, l'autèntica febre que es contagia entre els futbolistes és la de comprar illes paradisíaques. Cristiano Ronaldo li va regalar una a Grècia al seu agent el dia del seu casament, mentre que Zlatan Ibrahimovic se'n va comprar una a un llac de Suècia per poder practicar la caça i altres esports. Somnis, capricis i regals a l'abast de molt pocs!

Edicions locals