'El te pot ser el teu aliat a l'hora de portar una dieta equilibrada'

Carol Martínez Propietària de Kdcarol, botiga especialitzada en tes i infusions

Societat

'El te pot ser el teu aliat a l'hora de portar una dieta equilibrada'
'El te pot ser el teu aliat a l'hora de portar una dieta equilibrada'

Sabies que el te pot ser el teu aliat a l'hora de portar una dieta equilibrada? Avui, 21 de maig se celebra el Dia Internacional del Te. Per conèixer més d'aquesta beguda, de les seves varietats i propietats, parlem amb la Carol Martínez propietària de Kdcarol, botiga molletana especialitzada en tes i infusions, entre altres productes gurmet.

— El 21 de maig se celebra el Dia Internacional del Te. Tu en vens, però ets més de te o de cafè? De te.

—Quin prefereixes el verd, el negre o el vermell? M'agraden tots. Depèn del moment del dia me'n faig un o un altre. Començo amb una de les varietats de te negre per activar-me, després un de vermell, un de verd, i acabo el dia amb una de les varietats de Rooibos.

— Un te per començar amb energia el diaUn de negre és ideal, tant si el prens sol, com amb llet o amb una beguda vegetal.

— Per iniciar-se en el món dels tes, quin recomanaries? Qualsevol varietat amb sabors i aromes, perquè vagin acostumant el paladar. Els tes purs solen costar una mica al principi, però n'hi ha per a tots els gustos: amb mango, amb roses, amb espècies, amb cacau...

— I per a un tastaolletes dels tes, quin li aconsellaries per sorprendre’l? Un te vermell 'Romance de granada' o un verd/blanc 'Beso de ángel'.

— Destaca dues propietats del te que siguin beneficioses per a la salut? És difícil anomenar-ne només dues, destacaria que són antioxidants i anticancerígens, i poden ser el teu aliat a l'hora de portar una dieta equilibrada.

— I alguna de negativa? Hi ha gent que és molt sensible a la teïna i pot afectar-la. Però cada persona és un món. És qüestió de provar a poc a poc i veure com et senti. Per evitar aquest problema hi ha els Rooibos, que no tenen teïna i també els poden prendre els nens i els pots trobar de molts gustos diferents.

— Un país on viatjar i beure un bon te? A Japó o a la Xina

— Mentre prens un bon te, quin llibre llegiries?  'Relojes de hueso', de David Mitchell.

— I quina pel·lícula miraries? 'Ha nascut una estrella'.

Edicions locals