'Un repte solidari és la major motivació'

Jordi Arguisuelas Atleta popular, que vincula els reptes esportius amb la solidaritat

Esports

'Un repte solidari és la major motivació'
'Un repte solidari és la major motivació'

José Luis Rodríguez Beltrán

Jordi Arguisuelas De 38 anys. És atleta popular i responsable del Triatló Sant Gervasi. Vincula els reptes esportius a la solidaritat. L'atleta molletà ha completat una desena de reptes esportius a causes solidàries. Al novembre, correrà set maratons seguides per l'Associació petits Grans Herois. 

— Per què corres?
— M’apassiona l’esport en general i una forma fàcil de fer-ne és posar-te les sabatilles i sortir a córrer. Sempre he fet alguna activitat esportiva. De petit i jove em dedicava al futbol i ja aleshores em deien que per què m’agradaven tant les pretemporades i l’entrenament. Potser és per aquest motiu que tinc ara tanta passió per córrer. Ho vincules amb reptes solidaris. S’ha de buscar un motiu per córrer? Tothom busca un motiu, el que sigui, per fer una activitat física, ja sigui purament per salut o el que faig jo, vincular-ho amb la solidaritat. Per a mi l’esport i la solidaritat van de la mà perquè l’esforç que fas per completar el repte esportiu, és potser en alguna cosa similar a l’esforç que fa l’associació, per a la qual fas una activitat concreta. Gairebé tothom té algun motiu per fer esport i en el meu cas és la solidaritat. Si puc ajudar solidàriament fent el que més m’agrada, millor.

— Et dóna una força extra?
— És la major motivació que pot haver quan em plantejo un repte solidari, sobretot els exigents. Fer un repte per una determinada causa solidària et dona una força extra. Quan es vincula a una motivació d’aquest tipus s’encadenen unes energies positives, que fa que tots els que s’uneixen al repte creïn sinergies. Es creuen camins vinculats entre l'esport i la solidaritat, que ajuda que el món sigui una mica millor.

— En què consisteix el repte Seven Marathons?
— Consisteix en completar set maratons seguides. Hi ha cops que costa d’entendre, fins i tot, em pregunten si cal. Potser es podrien fer set maratons en set dies, o set maratons, quan jo cregui més oportú, per separat. La idea és fer els 295 km d’una tirada, tot i que farem els descansos i pauses necessaris, però totes set maratons seguides. Per què set maratons? No ho sabria dir perquè vaig escollir set. Potser va ser una idea de set dies de la setmana, doncs set maratons. També la meva dona, Judith, el seu número favorit és el set i potser em va aparèixer per això. També em va semblar un bon títol Set Marathons, però després quan vaig iniciar la preparació em vaig adonar que és un gran repte exigent i penso que potser podria haver dit cinc maratons (riu), però ho plantejarem com sigui i el farem.

— Se sap com serà el circuit de les set maratons?
— El circuit encara no està clar. Estic donant-li voltes, però s’hauria de fer en una zona sense gaire desnivell i més llarg que l’últim repte de les 12 hores a la pista d’atletisme de Mollet. També haurem de veure quins són els permisos necessaris que necessitarem, segons la infraestructura que fem servir. La data està molt més definida perquè vam dir que fos el novembre, just abans del Dia Internacional dels Infants Prematurs, el 17 de novembre. Esperem que en les pròximes setmanes tanquem ja el circuit definitiu i el pròxim repte preparatori que faci ja el pugui fer en el traçat, per tastar també tota la infraestructura i la logística.

— És un repte vinculat amb Petits Grans Herois, una entitat d'ajuda a famílies amb infants prematurs. Per què aquesta associació?
— Ho vinculem a aquesta entitat perquè la meva filla va néixer a l’Hospital General de Catalunya, i tot i no ser una nena prematura, vam conèixer aquesta entitat. Després a l’Escola Sant Gervasi, on treballo, va coincidir que una de les professores és la presidenta de l’associació i vam tornar a coincidir. Aleshores, se’m van encendre les llums i va sorgir aquest projecte esportiu i solidari, que és dels projectes que més il·lusió em fa de tots els que he fet.

— Com s'hi pot col·laborar?
— Tots els últims reptes que he fet han estat per aquesta associació. Tenim una pàgina web de crowfunding, on qualsevol persona pot fer una aportació econòmica, mitjançant el portal de Mi grano de arena (www. migranodearena.org). La gent pot fer les seves aportacions, no cal que sigui una gran quantitat de diners, qualsevol és benvinguda perquè servirà moltíssim per a les famílies de Petits Grans Herois.

Edicions locals