'A Mollet no ballem sardanes des de fa un any i 8 mesos'

Albert Tarrés  president de l'entitat Tradicions i Costums de Mollet

Cultura

'A Mollet no ballem sardanes des de fa un any i 8 mesos'
'A Mollet no ballem sardanes des de fa un any i 8 mesos'

Les sardanes tornaran a sonar durant la festa major d'enguany, però continuaran sense poder-se ballar. L'entitat Tradicions i Costums de Mollet ha organitzat dos concerts, un a l'Envelat (diumenge,18 h) amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i un altre, al Mercat Vell (dilluns, 19 h) amb la cobla Ciutat de Terrassa. Parlem amb el seu president, l'Albert Tarrés, per conèixer com viu l'entitat aquests moments.

— Com es presenta la festa major?Nosaltres volíem fer concerts i ballada de sardanes, però des de l'ajuntament ens han dit que no podrà ser per la cinquena onada de la pandèmia.

— I què fareu? Farem només dos concerts, tot i que hi ha molts pobles on sí que fan ballada.

— Quant de temps porteu sense ballar?  A Mollet no ballem sardanes des de fa un any i 8 mesos. L'últim cop va ser per sant Vicenç del 2020.

— Preveieu poder tornar aviat? Tenim previst fer el 78è aplec de sardanes el 3 de setembre, a la pista del pavelló de la riera seca. Però dependrà de com estigui la situació en aquell moment

— Quants socis teniu? Uns 225.

— De quines edats? La majoria som gent gran.

— I, gent jove? Tenim algú, però són molt pocs.

— Hi ha poc jovent? No només a Mollet, a tota Catalunya. Nosaltres que voltem per tot arreu, ens en trobem pocs.

— I per què creu que no s'animen? A la nostra època no es feia res més, no sortíem del poble. Ara tenen cotxe, discoteques, caps de setmana... nosaltres ho intentem, fem sardanes a les escoles, però difícilment es queden.

— Com va entrar a formar part de l'entitat? L'any 1955 quan vaig venir a viure a Mollet i vaig conèixer algú que ballava sardanes a l'agrupació folklòrica molletana. Després va plegar i va sorgir tradicions i costums. Però tot i que hi col·laborava no va ser fins al 2001 que vaig entrar a la junta.

— Quants anys fa que n'és el president? Des del 2015.

— Una sardana que porti al cor? 'Somni', una sardana que no és molt balladora, però sí sentida.

— I una per ballar? 'l'encís del ripollès', del Josep Coll i Ferrando. Tots em diuen que soc un fanàtic d'aquest compositor.

Edicions locals