'Si fem exercici per obligació, ens serà molt més difícil ser constants'

Carolina Cabana Tècnica de fitness i activitats dirigides al gimnàs SmartFit de Mollet

Esports

'Si fem exercici per obligació, ens serà molt més difícil ser constants'
'Si fem exercici per obligació, ens serà molt més difícil ser constants'

El retorn als hàbits saludables després dels excessos de l'estiu acostuma a ser un dels propòsits a complir per a molta gent quan arriba el mes de setembre. Parlem amb la Carolina Cabana, tècnica de fitness i activitats dirigides al gimnàs SmartFit de Mollet, per conèixer com introduir l'esport de nou a la vida diària.

— Acabem vacances... quin és el millor moment per a tornar als bons hàbits?

Tenir uns hàbits saludables requereix certa constància i estabilitat, tot i que el més important és que estiguem motivats.

— Com agafar l'hàbit si ets sedentari?

Aquest és el nostre gran repte, la part principal de la nostra feina no és únicament recomanar quina activitat és la més adequada per cada persona, sinó detectar també en quines s’ho passarà millor. Si fem exercici per obligació, ens serà molt més difícil ser constants.

— Franja horària ideal per entrenar? 

L’ideal seria durant el matí, que és quan el cos està més actiu o també abans de dinar. Però hem de ser realistes i la gran majoria de la gent disposa de més temps lliure quan plega de la feina, en aquest cas no seria un inconvenient.

— Quantes hores a la setmana es recomana fer esport?

L'OMS recomana 150 minuts d’entrenament cardiovascular i 75 minuts de força setmanalment. El que serien 2-3 dies a la setmana una hora i mitja.

— Un exercici apte per a totes les edats?

Més que pensar en quin exercici, hem de tenir present a quina intensitat el realitzem. Si ho fem amb la intensitat adaptada a la nostra edat i nivell podem fer una gran varietat d’exercicis.

— Quants anys fa que et dediques a aquesta professió?

Vuit.

— Un esport que no has practicat mai i t'agradaria?

El paracaigudisme.

— El millor de practicar esport?

En el meu cas, m'omple d'energia.

— I el pitjor?

Que és addictiu!

— Un consell per a qui s'estigui pensant a tornar al gimnàs?

Que vingui amb la ment oberta. Els gimnasos cada cop oferim més opcions i com més varietat d’activitats practiquem més estimularem el cos i la ment.

Edicions locals