'El billar m'aporta divertiment i esbarjo'

Gerard Camp Un dels responsables de l'Associació Molletana de Billar Americà (AMOBA)

Esports

'El billar m'aporta divertiment i esbarjo'
'El billar m'aporta divertiment i esbarjo'

José Luis Rodríguez Beltrán

Quina és la teva modalitat de billar preferida?
En el billar americà, la Bola 8.

Per què?
Dins del billar, l'americà és el que trobo més divertit per jugar. És fàcil per començar a practicar i ràpidament agafes nivell si et deixes aconsellar, et fixes en els millors i ets constant.

Com vas començar a jugar al billar?
A L'Endroit teníem una taula i em vaig enganxar aviat, tindria uns 16 anys.

Quina és la teva millor jugada?
Els tirs als forats del mig, on es requereix molta precisió quan la bola sembla que no entra.

Un moment inoblidable en aquest esport?
He gaudit molt més organitzant que competint, potser perquè sé que soc fluixet jugant. El plaer d'haver ajudat a moltes persones vulnerables de Mollet organitzant el darrer Open Catalunya, va ser increïble. I competint, com experiència, quan vaig jugar un estatal a Benidorm caient a quarts de final contra un dels finalistes d'entre 128 jugadors en categoria Segona A.

Què t'aporta el billar?
 Divertiment, en l'àmbit competitiu i d'esbarjo. Satisfacció en l'àmbit organitzatiu, quan veig on hem arribat (Amoba), portant el nom de la nostra ciutat amb l'Open Catalunya arreu del nostre país i de la resta de l'estat.

Quins reptes hi ha amb el billar a Mollet?
Respecte a l'americà, continuar treballant i anar millorant cada nova edició en les diferents competicions que organitzem, afegint a la causa més apassionada del billar.

 I, amb l'Open de Billar Americà?
Enguany, la 12a edició de l' Open Catalunya es prepara per intentar arribar a la xifra de 192 inscripcions que s'assolirà amb un quadrant més de Parella Escocesa. D'aconseguir-ho, estaríem entre els dos millors Opens en l'àmbit estatal de Billar Americà.

 Quins són els teus referents?
Com a billaristes: Dani Sànchez (billar tres bandes), Efren Reyes (billar americà) i Ronnie O'Sullivan (snooker). Com organitzadors, he tingut la sort de rodejar-me d'apassionats i grans billaristes que m'han ensenyat moltíssim.

 Quina evolució veus a la lliga d'AMOBA?
Estem contents perquè la resposta després de la pandèmia està sent molt positiva, incrementant la nostra capacitat arribant quasi a nivells d'abans d'aquesta. Sentint-me molt orgullós de l'esforç de tots els que formem part d'Amoba d'haver resistit sense deixar d'estar actius en el pitjor moment de la nostra societat en les últimes dècades.

 Mollet és un referent del billar?
M'agradaria pensar que si, almenys en l'àmbit català. En l'àmbit estatal, es demostra l'interès amb els participants que venen de la resta de l'estat. I l'aspecte internacional, el donen la qualitat dels billaristes que hi participen que són Campions d'Europa i del Món. De moment, encara no hem tingut la visita de cap billarista fora de les nostres fronteres.

 Un somni amb el billar...
Organitzar a Mollet, un open de caràcter internacional amb una altíssima participació.

Edicions locals