'M'ha fet molta il·lusió fer el cartell de la meva ciutat'

Sito Ruiz Autor del cartell de la Festa Major de Mollet 2022

Cultura

Sito Ruiz
Sito Ruiz

Un molletà Sito Ruiz, establert a Martorelles des de fa 10 anys, és l'autor del cartell que dona la benvinguda a la festa major de Mollet 2022. Parlem amb aquest artista sobre com s'ha inspirat, la seva carrera professional i també sobre els seus records d'infància gaudint de la festa molletana.

- Què busques amb el teu disseny?

Un impacte visual, que quan la gent vegi el cartell identifiqui en el moment de què es tracta. La font de la teva inspiració ha estat l'arlequí del Joan Abelló.

- Per què?

De petit m'emocionava aquest personatge i el vaig agafar perquè representa diversió, joc, celebració...

- Quina tècnica has usat per fer el cartell de la festa?

He treballat a partir d’una fotografia i amb el programa Ilustrator l'he traçada i he tacat tota l’expressió, com si fos entre una barreja de maquillatge i llum.

- Quin missatge has volgut transmetre amb els ulls del protagonista del cartell?

He volgut pintar aquesta expressió que té l’arlequí, que et crida a passar-ho bé a la festa major, però alhora d'una manera responsable.

- Què ha suposat l'encàrrec de dissenyar la imatge de la festa major 2022?

M'ha fet molta il·lusió fer el cartell de la meva ciutat, perquè no l'havia fet mai i estic molt content que la festa major es pugui tornar a celebrar amb normalitat.

- Què és per tu la festa major de Mollet?

Tot i que visc a Martorelles des de fa 10 anys, he viscut a Mollet des de petit i recordo que sempre m'ho havia passat molt bé durant les festes amb els meus amics.

- Quina de les activitats era la teva preferida?

M'agradava molt la cursa en roba interior i per descomptat, els concerts i la música en directe.

- A banda de fer aquest cartell, també has fet altres projectes a la ciutat, quins?

Vaig fer els videomapings de Nadal del 2017 i el 2019. També he col·laborat amb l’habitació del farmacèutic en diverses ocasions fent el vídeo i projectant obres meves, tant de videomaping com de realització de videoclips.

Edicions locals