'Vaig començar amb les bombolles com un hobby i cada cop ocupen més el meu temps'

Adrià Viñas artista molletà conegut com el Dr. Bombolles

Cultura

'Vaig començar amb les bombolles com un hobby i cada cop ocupen més el meu temps'
'Vaig començar amb les bombolles com un hobby i cada cop ocupen més el meu temps'

Parlem amb l'Adrià Viñasconegut per molts molletans, sobretot entre els més menuts, com el Dr. Bombolles del festival Global Bubble Weekend que se celebra des d'aquest divendres i fins diumenge a Mollet i de com va fer d'un hobby la seva professió a temps parcial.

— Del 12 al 14 de maig se celebra la 7a edició de la Global Bubble Weekend. Què suposa poder seguir sumant anys? Suposa molta il·lusió. Com a festival és el nostre tercer any, ja que els primers quatre anys érem una cercavila i un taller.

— Què és per a tu aquest festival? És el conjunt de moltes coses: poder actuar a casa, jo soc de Mollet; donar l'oportunitat a diferents artistes que es dediquen a les bombolles i també donar sortida a projectes solidaris.

— Quins són aquests projectes? L'any passat vam anar a Gàmbia a portar les bombolles a través d'una ONG i enguany les ONG són del Nepal i la idea és anar-hi a fer bombolles el 2024.

— Què és el Global Bubble Weekend per qui no el conegui? És el festival de l'alegria, de la il·lusió i en el qual la interacció amb el públic és molt important. Perquè les bombolles sempre funcionen, encara que a vegades fan el que volen.

— Quant fa que et dediques a fer bombolles? Jo soc integrador social i treballo en una escola. Vaig començar amb les bombolles com un hobby i cada cop ocupen més el meu temps. Abans feia una altra mena d'animacions i fa aproximadament uns 6 anys que m'hi dedico a temps parcial.

— Com vas descobrir les bombolles? Em vaig aficionar a l'animació infantil quan vaig començar a organitzar les festes d'aniversari de la meva filla. Però va ser en un casament on, per casualitat, les vaig descobrir.

— Un referent artístic per a tu? Pep Bou. És un semideu de les bombolles.

— L'escenari més especial on has actuat? Mollet.

— I un de curiós? En un viatge personal, al mig del desert del Sàhara, en una haima amb una família nòmada que tenia quatre fills.

Edicions locals