L'Ajuntament de Mollet detecta 28 habitatges que poden ser declarats buits

Ara s'obriran expedients que poden comportar o bé sancions o demanar que aquests immobles formin part de la bossa de lloguer social.

A Mollet del Vallès hi ha un total de 28 habitatges susceptibles de ser declarats buits segons la llei de protecció del dret a l'habitatge de la Generalitat. Aquest dimecres s'ha reunit la Taula d'Habitatge i Pobresa Energètica durant la qual, entre altres qüestions de seguiment, s'ha abordat el tema dels habitatges buits. Aquesta ha estat una de les dades que s'han posat sobre la taula.

Els 28 pisos formalment poden ser declarats buits al tenir un ús anòmal, és a dir, que porten desocupats un mínim de dos anys durant els quals no consta ni consum d'aigua ni persones empadrones en aquests domicilis.

Aquests 28 pisos, a més a més, són propietat dels grans tenidors com ara entitats bancàries o immobiliàries, en cap cas de particulars.

Una vegada s'han detectat els pisos, ara l'Ajuntament de Mollet ha iniciat el procés d'inspecció per constatar aquest ús anòmal dels habitatges. Un cop feta aquesta comprovació, s'obriran expedients que poden comportar o bé sancions o demanar que aquests immobles formin part de la bossa de lloguer social de l'Ajuntament.

Edicions locals