Aturada pels drets de les dones a Mollet

Avui s’ha llegit el manifest i la ciutat s’ha adherit a l’aturada internacional

L'Ajuntament de Mollet del Vallès s’ha sumat aquest dimecres 8 de març a la lectura del Manifest de commemoració del Dia Internacional de les Dones que ha tingut lloc de 12 a 12.30 hores davant de la Casa de la Vila. Centenars de molletans s’han apropat a aquest indret per reclamar la millora de les condicions laborals i socials de les dones.

La presentació de l'acte  ha anat a càrrec de la regidora de polítiques d'Igualtat, Ana Maria Díaz i el manifest, consensuat entre les entitats municipalistes, ha estat llegit per Isabel Padilla, de l'Associació de Dones Àgora i l'alcalde de la ciutat, Josep Monràs. A l'acte han assistit molts regidors i representants de diverses entitats ciutadanes.

En el manifest llegit enguany s'assenyala que tot i els progressos assolits en els darrers anys per les dones, aquestes continuen tenint majors dificultats d'accés al mercat de treball que els homes i es confirma l'existència de diferències rellevants tant en les condicions laborals com en la retribució econòmica. El manifest reclama que les dones siguin presents en tots els espais de decisió per acabar amb les actuals discriminacions.

Enguany, després de la lectura del manifest, l'Ajuntament s’ha sumat al llarg de mitja hora a l'aturada internacional feminista que s’ha dut a terme a 40 països.

Aquesta aturada simbòlica era promoguda pel moviment feminista internacional amb l'objectiu de promoure una major consciència social sobre les múltiples desigualtats, discriminacions i violències masclistes que encara segueixen patint les dones arreu del món.

Edicions locals