El jutge ordena als Mossos que desallotjin els okupes d'un edifici de la Llagosta

Només un dels okupes segueix a l'edifici de la Llagosta ocupat de manera il·legal

El jutge del jutjat d'instrucció número 2 de Mollet del Vallès ha ordenat el desallotjament dels okupes de l'edifici de la Llagosta que va ser ocupat de forma il·legal per diverses persones a finals del mes de febrer. El jutge ha pres la decisió després de prendre declaració als okupes, en qualitat d'investigats, ahir dijous 8 de març, que es van acollir al seu dret de no declarar. El desallotjament es produirà demà divendres, 10 de març, a partir de les vuit del matí, i el duran a terme agents dels Mossos d'Esquadra de Mollet del Vallès. La sentència autoritza als agents l'ús de la força en cas que els okupes no vulguin abandonar l'edifici de manera voluntària.                                                                                                                                              

Segons les últimes informacions disponibles, només un dels okupes segueix a l'edifici de la Llagosta ocupat de manera il·legal després que un grup d'okupes entrés a l'edifici i impedís als seus nous propietaris entrar-hi a viure. El fet va produir un intens debat social sobre la «impunitat» amb què actua aquest col·lectiu, a la vegada que es demanava mà dura contra ells.

L'Administració va assegurar no poder expulsar els okupes per la força pel fet que feia més de 48 hores que s'havien instal·lat a l'edifici, el límit previst a la legislació per actuar contra una ocupació il·legal. El clima de tensió va arribar al seu punt més àlgid quan uns veïns van intentar enfrontar-se directament amb els okupes, i un d'ells fins i tot va arribar a amenaçar de mort un dels veïns que s'havia de traslladar a viure a un dels habitatges ocupats. La sentència no recull si els propietaris dels pisos podran entrar a viure-hi pròximament com haurien d'haver fet abans de l'ocupació il·legal.

Edicions locals