Es dispara la creació de noves empreses a Parets

Al Servei d'Empreses de l'Ajuntament de Parets els plans d'empresa iniciats passen de 12 a 40 en tan sols un any

Durant el 2016, el Servei d'Empreses de l'Ajuntament de Parets ha atès 119 emprenedors als quals han facilitat informació empresarial, el que suposa un augment de 72 casos respecte de l'any anterior. La dada més significativa és l'augment de plans d'empresa iniciats, que han passat de 12 a 40 en tan sols un any; l'increment d'empreses que han obert les seves portes gràcies a tenir un pla d'empresa, que ha passat de 6 a 10 en el mateix període de temps; i la xifra de nous llocs de treball que han sorgit gràcies a les empreses que han obert amb un pla d'empresa, que han estat 10 durant el 2016.

Des de l'any 2013, el servei d'orientació a emprenedors de l'Ajuntament de Parets ha atès a 296 emprenedors; han acompanyat a 80 possibles noves empreses en el procés del pla d'empresa; i han vist obrir 28 nous negocis que prèviament han comptat amb l'acompanyament en la creació del pla.

Des del servei de Parets remarquen la importància que té fer un pla d'empresa abans d'obrir, ja que, segons la Directora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Comerç i Turisme, Imma Ruiz "quan una persona pren la decisió d'emprendre no té per què tenir coneixements de gestió empresarial, per això fem un acompanyament per crear l'empresa. Tenir un pla d'empresa requereix un esforç però garanteix tenir una imatge de com gestionar el negoci". Aquest pla inclou els punts forts i febles del negoci, el retorn de la inversió, la localització d'aquesta, la seva rendibilitat i, en general, una anàlisi del mercat en el sector. El document és tan important que l'any 2015 es van crear 12 empreses sense tenir aquest pla i, el 2016, gràcies a la insistència del servei, no hi ha hagut cap empresa que hagi estat guiada pel Servei d'Empresa i que hagi obert sense tenir aquest procés fet.

Edicions locals