Trànsit ja ha instal·lat les càmeres d'un nou radar de tram a la C-17 a Parets

Trànsit ha instal·lat les càmeres per a llegir matrícules de vehicles a Parets per a la instal·lació d'un radar que s'ubicarà a la carretera C-17, entre Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Granollers i Parets.
Tot i tenir les càmeres preparades a Parets, el radar encara no es troba en funcionament i, de fet, no s'ha volgut donar una data específica en la qual començarà a posar multes però, segons informen des de trànsit, es col·locaran senyals d'avís sobre l'existència d'aquest radar per fer saber als conductors que ja es troba en funcionament.

El radar que s'està instal·lant és un dels anomenats 'radar de tram', el que vol dir que les càmeres detecten l'hora exacta en què un vehicle passa pel primer punt del tram i un altre lector torna a recollir les dades de la matrícula del vehicle en un altre punt de la carretera. El radar calcula el temps que ha trigat a recórrer el tram des de la primera imatge fins a la segona, i fa un càlcul de la mitjana de la velocitat a la qual ha anat el vehicle. Aquests radars permeten que, a banda de no sobrepassar la velocitat en el moment de passar pel radar, tampoc es pugui córrer més del permès durant tot el tram, ja que, en cas contrari, el sistema calcula la velocitat a la qual s'ha circulat durant el recorregut i sanciona els vehicles que hagin anat a una velocitat superior a la permesa.

Edicions locals