Rosa Agenjo dóna un quadre de l’exposició ‘La rosa de la Marinette’ a l’Ajuntament

Es tracta del quadre titulat ‘Aviram de la pau’, que representa un home que porta una oca amb les ales creuades en una matinada de molt fred, sota els estels

Durant els darrers dies, La Marineta ha acollit l’exposició “La rosa de la Marinette”, de Rosa Agenjo, la néta de la dona que va donar nom a un hostal que més tard es convertiria en centre cultural. En aquest marc, Agenjo ha volgut fer entrega a la ciutat d’un dels quadres de la mostra, titulat “Aviram de la pau”, que representa un home que porta una oca amb les ales creuades en una matinada de molt fred. El quadre, que l’artista va realitzar quan tenia poc més de 20 anys, és una al·legoria a La Marineta, en l’època en què era una masia. Agenjo, que va recordar la figura de la seva àvia durant l’acte, assegura que “és una obra de la meva joventut, quan l’hostal feia poc que havia estat cedit a l’Ajuntament” i afegeix: “Representa l’arcadia de Catalunya”. L’artista recordava la seva àvia com “una dona alta, amb una mirada de color blau i amb uns ulls molt grans”.

D’altra banda, l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, va explicar que “la donació d’aquesta obra d’art significa retornar el que és a aquesta història d’amor amb l’Hostal de la Marinette”, i va destacar que “aquest quadre representa la història de Mollet, quan a la plaça Prat de la Riba es feia el mercat de l’aviram”. L’obra, feta amb la tècnica d’oli sobre llenç, quedarà custodiada pel fons del Museu Abelló fins que el departament de Cultura estudiï quin serà el millor lloc per exposar-la.

Edicions locals