L’escriptor Emili Teixidor visita la Biblioteca Can Mulà

Un any més, Teixidor ha realitzat una xerrada en aquest equipament amb la participació d’alumnes dels cursos de català del Servei Local de Català, entre d’altres ciutadans

La Biblioteca Can Mulà va acollir ahir a la tarda a l’escriptor Emili Teixidor, qui va parlar amb la cinquantena de persones que el van rebre, alguns d’ells alumnes dels cursos de català del Servei Local de Català. Teixidor va assegurar en el seu discurs que “el que cal és educar en la disciplina de la lectura” i va convidar als presents a que “llegeixin perquè la lectura és un plaer”, però també té “una importància econòmica”. Els alumnes dels cursos de català han llegit, al llarg del curs, fragments de les obres de Teixidor. L’escriptor, però, va destacar que “no acostumo a parlar dels meus llibres” tot i que va ressaltar que “en els meus llibres hi ha un espai de llibertat perquè cada persona es construeixi el seu món”. Teixidor també va parlar de que “un escriptor escriu perquè el llegeixin 2 o 2.000 persones” i va destacar que “la llengua s’aprèn llegint”.

Respecte el futur del català, Teixidor va afirmar que “a mi em preocupa el present, i no el futur, perquè no el veure”, i va explicar que hi ha llengües, com el llatí que tot i que ja no s’utilitzen, si han quedat les obres de referència escrites en aquest idioma. En l’acte, que es va celebrar a la segona planta de la biblioteca, hi van participar al voltant d’una cinquantena de persones. La visita estava organitzada conjuntament pel Servei Local de Català, la Llibreria l’Illa i la Biblioteca Can Mulà.

Edicions locals