Luis Ayala, guanyador del XIV Concurs de Fotografia Sant Vicenç

Divendres a la nit es va fer entrega dels guardons del concurs. Així mateix, també es va inaugurar l’exposició composta per imatges presentades a aquest concurs

El Centre Cultural La Marineta va acollir divendres nit l’entrega dels guardons del Concurs de Fotografia Sant Vicenç, que arribava a la catorzena edició. En aquest sentit, el guanyador de la nit va ser Luis Ayala, que es va endur el primer i segon premi en la temàtica Mollet del Vallès. Ayala, que ja s’havia presentat anteriorment a aquest premi, va assegurar estar molt content d’haver guanyat, i va explicar que volia aquest premi de Mollet perquè tot i que en té d’altres, aquest és de la ciutat on viu. El guanyador del primer i segon premi va afirmar que les fotografies estaven retocades per ordinador, fet que les bases del concurs permeten, i que el treball de la fotografia digital és el mateix que en la fotografia analògica, però que la digital permet un treball més nét.

Ayala, però, no va ser l’únic guanyador de la nit. Paqui Segura es va endur el tercer lloc en la temàtica Mollet del Vallès, mentre que Raquel Medina, de Santa Perpètua, es va endur el guardó en temàtica lliure. Així mateix, el premi al millor participant local va recaure en Guillermo Rivera, i el del participant més jove a Mirian Quilez. Quilez va afirmar: “M’agrada molt l’art i el volia expressar d’alguna manera, i aquesta manera ha estat la fotografia”. En la imatge de Quilez es pot veure la mirada d’un gat que la fotògrafa va trobar tot passejant per Gallecs.

Enguany, s’han participat en el concurs un total de 47 persones, amb 151 fotografies presentades (79 en tema lliure i 72 en tema Mollet del Vallès). En aquest sentit, el regidor de Cultura, Dani Novo, afirma que “aquesta és una activitat consolidada, que manté un bon nivell de participants i d’obres presentades”. Novo va assegurar que “la qualitat i el nivell de les fotografies augmenta cada any” i que es plantejaran la possibilitat de separar les imatges retocades de les que no ho estan.

Edicions locals