El Síndic Personer s’acomiada després de 5 anys en un ple extraordinari

Francisco Amaya diu adéu a la tasca de Síndic Personer i ho fa en el ple extraordinari per presentar l’informe corresponent al 2008

El Síndic Personer s’acomiadava dilluns a la tarda davant de tots els grups polítics de l’Ajuntament de la ciutat i de familiars i coneguts. Amaya també va presentar l’informe de 2008 on es reflecteixen les consultes i queixes realitzades al Síndic durant el període de l’any anterior. En aquest sentit, el Síndic Personer de Mollet va fer importants incisos en el fet que s’ha de donar respostes a les necessitats dels ciutadans. Amaya també va fer referència constant a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans, que vetlla pel compliment dels drets dels individus. Aquest any, el Síndic ha rebut un total de 45 queixes i 82 consultes. Les queixes, en la seva majoria, estaven destinades a discutir l’àmbit d’urbanisme, serveis socials i policia municipal. Així, en total de 129 actuacions, que inclouen dues en actuació d’ofici. De totes les queixes, 7 han sigut solucionades, 20 estan en tràmit i 4 no han estat admeses. Pel que fa a les consultes, el nombre més elevat respon a les realitzades en diferents àmbits, inclosos consum i urbanisme.

Els portaveus dels grups polítics de la ciutat van omplir d’elogis la tasca feta per Amaya, tot i que ell mateix reconeix que se sent una mica frustrat per no haver assolit tots els objectius. Xavier Fenosa, portaveu d’ERC, afirmava contundentment que la tasca d’Amaya ha sigut “una feina espectacular durant aquests 5 anys”. Fenosa va reconèixer que per dur a terme les tasques de Síndic Personer cal tenir un gran coneixement de les persones, molt autodomini i sensibilitat. Per la seva banda, Feliu Guillaumes, de CiU, va valorar molt positivament la trajectòria d’Amaya i s’hi va acomiadar amb un “fins sempre”. L’alcalde Josep Monràs, i els regidors Josep Garzón (PSC), Susana Calvo (PP), Noemí Fernández (ICV-EUiA) es van sumar a la felicitació i van mostrar els seus millors desitjos d’ara endavant per a Amaya.

En finalitzar l’acte, Francisco Amaya va rebre la Font de la Plaça Prat de la Riba, en reconeixement per la seva feina.

Edicions locals