La crisi econòmica, eix de la xerrada que EUiA va fer ahir a La Marineta

L’actual situació econòmica i les respostes que es poden donar des de l’esquerra van ser els punts de partida de la conferència

La crisi econòmica va ser l’eix central de la xerrada organitzada per EUiA i que va tenir lloc dimarts a la tarda al Centre Cultural La Marineta. En aquest marc, la conferència va anar a càrrec de l’economista Àngels Martínez i la responsable de treball d’EUiA, Núria Lozano. En aquest sentit, Martínez va voler aclarir, primer de tot, que “el primer que s’ha de fer és diagnosticar bé la crisi i tenir memòria”. L’economista també va destacar que “s’ha de ser actiu i atrevit per buscar solucions a la crisi” i va afirmar que “el Govern no sap ben be que fer”. Martínez va voler mostrar en la seva xerrada diferents exemples, i va assegurar que “els països de la Unió Europea han d’anar junts, sinó és com si l’equip de natació sincronitzada de Gemma Mengual no anés coordinat i així algú potser s’ofega”. Finalment, Martínez va mostrar algunes mesures per sortir de la crisi, com ara que el crèdit torni a les primes i les famílies, fer front als ERO i mesures en el món financer per acabar amb la crisi.

D’altra banda, Núria Lozano, responsable del partit en matèria de treball, va afirmar que “el treball és una assignatura pendent ara i des de fa molt temps”, i va afegir que “les necessitats, drets i interessos dels treballadors han quedat en darrer lloc durant l’auge econòmic”. Lozano va explicar que “pretendre que només amb l’esforç d’alguns es surti de la crisi és una fal·làcia” i que “ la imaginació ha d’anar més enllà de les retallades salarials per poder sortir de la crisi”.

Edicions locals