La Marxa per la Pau i la No Violència arriba a Mollet

L’objectiu de la marxa és clar: fer confluir les voluntats de tota la societat civil per tal d’eliminar la lacra social de les guerres i generar una consciència social mundial en contra de tota forma de violència

A uns 247 dies de que la Marxa per la Pau i la No Violència dongui el tret oficial de sortida, ahir a la tarda es presentava al Centre Cultural La Marineta aquesta marxa i les activitats que s’organitzaran en aquest marc. Segons l’ Equip promotor de la Marxa Mundial a Mollet, fins al moment ja s’han adherit a la Marxa una quinzena d’entitats i associacions molletanes. La Marxa començarà el proper 2 d’octubre a Wellington (Nova Zelanda) i finalitzarà el 2 de gener de 2010. L’objectiu és clar: fer confluir les voluntats de tota la societat civil per tal d’eliminar definitivament la lacra social de les guerres i generar una consciència social mundial en contra de tota forma de violència.

La Marxa per la Pau i la No Violència és una iniciativa de l’associació Món Sense Guerres. En aquest sentit, el que es pretén és sensibilitzar a la ciutadania sobre la pau i la no violència, aconseguir la desaparició de les armes nuclears i la retirada dels territoris ocupats, entre d’altres.

Un dels primers actes entorn aquesta marxa tindrà lloc aquest divendres al CEIP Joan Salvat Papasseit, en el marc del Dia Internacional de la Pau. Així, els alumnes de l’escola realitzaran a primera hora de la tarda un cercle que envoltarà el centre educatiu, de manera que s’abraci. Així mateix, també es llegirà el manifest per la Pau i la No Violència, i es presentaran els arbres que es plantaran amb aquest motiu. Finalment, els infants faran un mural i es cantarà la cançó “Arbre per la pau”.

Edicions locals