Els models deliberatius, eix de la xerrada de Laia Jorba Galdós

La guanyadora de la primera edició del premi Jordi Solé Tura va oferir una primera conferència ahir a la tarda al Centre Cultural La Marineta

Els elements positius i negatius dels models deliberatius van ser un dels eixos de la xerrada que la doctora Laia Jorba Galdós va realitzar ahir a la tarda al Centre Cultural La Marineta. Abans però, la guanyadora de la primera edició del premi Jordi Solé Tura va realitzar una petita entrada tot explicant alguns conceptes de rellevància, com ara, que és deliberar o que s’entén per deliberació. Aquesta és la primera de les dues xerrades que Laia Jorba Galdós realitzarà entorn la seva tesi. En aquest sentit, la doctora assegura que “la segona conferència servirà per aclarir i aprofundir una mica més sobre el desenvolupament del meu treball”.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de l’alcalde Josep Monràs, que va destacar la dificultat que va tenir el jurat del premi Jordi Solé Tura per triar el guanyador. Finalment, la tesi titulada “Democràcia deliberativa: la transformació de preferència en el procés deliberatiu”, de Laia Jorba Galdós, va ser escollida com la millor de les vuit presentades. De fet, Monràs va destacar l’alt nombre de tesis presentades. La tesi guanyadora fa una anàlisis sobre la cerca de consens entre subjectes que no comparteixen el mateix punt de vista i la seva aplicació a conflictes microescala.

Edicions locals