El CEIP Joan Salvat Papasseit celebra el Dia de la Pau i la No Violència

Els alumnes de l’escola van encerclar l’escola per abraçar-la. L’objectiu de l’acció: mostrar que tots formen part del mateix i que amb l’ajut de tots poden fer possible una escola millor

El CEIP Joan Salvat Papasseit va commemorar aquest divendres un dia molt especial: el de la pau i la no violència. L’acte, que s’emmarca dins la Marxa Mundial per la Pau i la No Violència, va començar amb el desplegament dels alumnes de l’escola al voltant de tot el centre educatiu, de manera que el van encerclar per abraçar-lo. D’aquesta manera, es volia demostrar que tots formen part del mateix i que amb l’ajut de tots poden fer possible una escola millor. L’acte va continuar amb la presentació de la Olivera (l’arbre de la pau) i l’ametller (l’arbre de la no violència), que viuran a partir d’ara al pati de l’escola. Tot seguit es va donar pas a la lectura del manifest d’aquest dia, a càrrec d’Enrique Collado, que va assegurar que “tant de bo que la pau i la no violència creixin com aquesta olivera i aquest ametller”, i va recordar unes paraules de Gandhi que deien “no hi ha camí per la pau, la pau és el camí”.

Finalment, els infants van crear un mural amb frases com “no volem tristesa, volem més pau” o “la pau és la riquesa de l’home”. L’activitat va finalitzar amb la cançó “Arbre de la Pau”, a càrrec de Ton Dalmau, president de la Fundació l’Arbre de la Pau.

Edicions locals