‘Donació de medul·la òssia: una donació que salva vides’

La Marineta va acollir ahir tarda una xerrada sobre aquest tema. En aquest sentit, el proper 27 i 28 de febrer la Sala Fiveller acollirà una donació de sang i de medul·la òssia. A l’acte van acudir els pares d’un in

El Centre Cultural La Marineta va acollir ahir al vespre una conferència sobre la importància de donar medul·la òssia. La xerrada va anar a càrrec de Núria Marieges, de la Fundació Carreras, que va explicar que és la donació de medul·la òssia i com ajuda a salvar vides. Marieges va destacar que “com més donants hi hagi més fàcil serà trobar compatibilitats”, i va afegir que “aquest és un procés llarg i complicat, que requereix molta paciència”. En aquest sentit, el proper 27 i 28 de febrer la Sala Fiveller acollirà una donació de sang i de medul·la òssia, on es recolliran mostres per entrar en un registre de donants de medul·la òssia.

La xerrada es va realitzar a petició de la Núria i el Carlos, els pares d’un nen de 13 anys que té una malaltia rara que fa que se li morin els glòbuls vermells (no és exactament leucèmia), i que el porta a necessitar una transfusió de sang cada tres setmanes. L’infant molletà es podria curar si trobés un donant compatible de medul·la òssia. La mare del nen, la Núria, va explicar que porten dos anys esperant un donant i que en les properes setmanes el seu fill iniciarà un tractament amb un medicament nou per a persones adultes. Serà el primer nen a Espanya en prendre’l. Segons la Núria, però, aquest tractament no el curarà tot i que, si funciona, evitarà que s’hagin de fer tantes transfusions de sang. En aquest sentit, la regidora de Salut Pública, Carme Guarro, va demanar a la població “que siguin sensibles amb la crida d’aquests pares” i que donin medul·la òssia el proper 27 i 28 de febrer perquè “aquest noi pugui tenir una alternativa de curació”.

La leucèmia és un tipus de càncer que consisteix en la proliferació desordenada de cèl·lules anòmales a la sang. Aquestes cèl·lules anòmales infiltren la medul·la òssia i condicionen la supressió del creixement de les cèl·lules normals, envaeixen la sang i d'altres òrgans. La Fundació Carreras va crear el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO) l’any 1991 per impulsar la donació de medul·la òssia a Espanya.

Edicions locals