Mollet acomiada el Carnestoltes i entrega els premis a les carrosses de la rua

Diumenge per la tarda la ciutat va dir adéu al Carnaval amb una gran festa

 

Diumenge, després de la rua pel centre de la ciutat, els molletans i molletanes es van dirigir a la plaça Pau Casals on se celebraria el judici de Sa Majestat el Rei Carnestoltes. La companyia Carnamolles, que ha estat l'encarregada un any més de muntar els espectacles relacionats amb el Carnaval, va organitzar diumenge un gran comiat pel rei dels poca-soltes. La barreja de llums, música i humor va aconseguir que el judici fos, si més no, un espectacle destacat entre tots els celebrats durant la setmana. La representació, que va durar una mitja hora, va comptar amb registres de tota mena: des de la cançó que acomiadava el Carnestoltes i la veu de Déu en to humorístic, fins la tensió i la persecució de Sa Majestat. Abans de jutjar en Carnestoltes, aquest va demanar un últim desig: fer un badall. El desig, però, no va ser res més que una estratègia per provar de fugir, tot i que en Carnestoltes no va poder arribar gaire lluny i va acabar cremat, com de costum. Arribats a aquest punt, es donava el tret de sortida per a  la Quaresma i es deixava enrere tota una setmana de disbauxa i festa.

Un cop Sa Majestat va ser cremada i el Carnaval acomiadat, només quedava una cosa per fer: enunciar els guanyadors de la rua, on hi van participar un total de 24 comparses, fent d'enguany un dels anys més concorreguts. La rua, que va començar passades les 5 de la tarda a l'avinguda Antoni Gaudí, va seguir per Jaume I, Berenguer III i l'avinguda Llibertat fins acabar a la plaça de Pau Casals. Allà s'esperaven els participants de les comparses camuflats entre la gent a conèixer el veredicte després de presenciar el judici d'en Carnestoltes.

En aquesta edició es va atorgar una menció especial pel taller Alborada i el centre ocupacional Alb Bosc, que van participar a la rua amb "Els Rockers". El premi a la millor carrossa, així com a la millor comparsa de fora de Mollet, se l'endugué el grup EnDansa, de Montcada, emportant-se així 300 i 1000 euros pels respectius premis. El cinquè premi, valorat en 250 euros, va ser per "Les bestioles de Gallecs", de l'Associació DRAG. El quart i tercer premi va ser per "El fons del mar", de Martorelles, i per "L'infern", respectivament. El segon premi, valorat en 600 euros, se'l va endur la comparsa "Escac i mat". El primer premi, patrocinat pels restaurants Viena, va ser per la comparsa de l'Associació de Veïns de Santa Rosa, "El bosc". Aquest premi està valorat amb 1000 euros. Una de les component d'aquesta comparsa va agrair el premi i el va dedicar a tots aquells que hi havien participat i igualment als que no ho havien pogut fer.

Amb música i aplaudiments, es va donar per finalitzada la festa, que va clausurar un any més el Carnaval. Caldrà esperar fins dimecres de cendra per enterrar la sardina i donar la benvinguda a la Quaresma.

Fins l'any que ve Carnestoltes!

Edicions locals