La previsió del temps, eix central de la mostra que acull l’Aparador

Daniel Jacoby porta a l’extrem la previsió del temps. L’artista s’ha concentrat en aquesta obra en la confecció obsessiva de mètodes

Pdtpe20dfelp100a és el titol de l'obra que Daniel Jacoby exposa fins al proper 20 d'abril a l'Aparador del Museu Abelló. Segons Jacoby el títol ésón les sigles de "previsió del temps per al 20 de febrer dels propers 100 anys". L'artista explica que la intenció de l'obra és "la ironia de fer servir una cosa científica i portar-la a un extrem que perdi la seva utilitat".

L'obra té una base científica, però "un marge alt d'error", segons Jacoby, que afegeix que en l'obra "es qüestiona fins a quin punt hi ha objectivitat en les ciències". Així, el treball d'aquest artista es caracteritza per la recerca sistemàtica d'un impossible: la relació objectiva i deshumanitzada amb l'entorn quotidià. En aquest sentit, la seva obra es concentra en la confecció obsessiva de mètodes. Per poder dur a terme aquesta exposició, Jacoby ha tingut la col·laboració, per crear la previsió del temps, del departament d'Astronomia i Meterologia de la Universitat de Barcelona i s'ha fet en base al model climàtic ECHAM5 desenvolupat a Alemanya pel Max Planck Institute for Metereology.

 

Edicions locals