Unes 150 persones es manifesten sota el lema ‘No més abusos’

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat un acord sobre l’augment de les tarifes que les companyies elèctriques apliquen a l’usuari

Sota crits de "no més abusos", unes 150 persones es van concentrar dimarts a la tarda davant l'Ajuntament de Mollet. Els manifestants, que van acudir a la cita de la Federació d'Associacions de Veïns de Mollet (FAVM), demanaven, segons el president de l'entitat organitzadora, "més diàleg social, una disminució de les taxes i impostos, si és possible, i la creació d'una bossa de diner social". Així mateix, Carles Pérez, president de la FAVM, també reclamava, en aquest marc, que al igual que els convenis col·lectius, que al gener es poden revisar segons l'IPC real, també es poguessin revisar els pressupostos municipals. Pérez, però, va puntualitzar que aquesta demanda s'hauria de proposar al Parlament.
D'altra banda, la Junta de Portaveus de l'Ajuntament ha aprovat un acord sobre l'augment de les tarifes que les companyies elèctriques apliquen a l'usuari. En aquest sentit, l'acord, proposat per la FAVM, demana al Govern Espanyol que es replantegi la nova pujada prevista del preu de facturació de la llum (que supera la previsió de pujada de l'IPC), i que durant 2009 s'obrin vies de diàleg amb els agents representatius per negociar la tarifa de l'últim recurs que preveu la Normativa Europea. I és que durant el 2008 la llum ja va patir una pujada d'un 10%, així com un canvi en el sistema de facturació que ha entrat en vigor al 2009.

Edicions locals