El PSC realitza una xerrada sobre violència de gènere

La ponent Josefina Caro va explicar als participants les conclusions d’un estudi realitzat per la Universitat de Barcelona

En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l'agrupació local del PSC va organitzar dimarts una xerrada a càrrec de Josefina Caro, psicòloga clínica. Caro va donar a conèixer en la seva conferència alguna de les dades extretes de la investigació entorn la violència cap a les dones que s'ha dut a terme des de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Segons Caro, l'estudi conclou que les dones maltractades no tenen ni més ni menys sentiment de culpabilitat que la resta de dones de la població en general. Així mateix, Caro assegura que "el que hem trobat és que les dones que continuen convivint amb la parella maltractadora tenen un altre problema: la contradicció en la que es troben".

La psicòloga clínica assegura que l'objectiu del projecte, que s'ha portat a terme a través de l'estudi dels models mentals, és desfer mites i estereotips entorn la temàtica tractada.

 

 

Edicions locals