Albert Costa: ‘L’equip no només són jugadors; si l’equip guanya, guanyem tots’

El tennista català Albert Costa és l’actual capità de l’equip espanyol de la Copa Davis. Costa, a més, és un dels socis del Club de Tennis Mollet El Calderí, i hi treballa per reactivar l’activit

P: Ara fa uns dies es va estrenar com a capità de l'equip espanyol de la Copa Davis. Què ha significat per vostè començar en una competició d'aquest nivell?
R: Per a mi ha estat molt "maco", és tota una responsabilitat. És evident que hi ha molta pressió i hi ha molta gent pendent de les teves decisions, però hi ha hagut molt bon ambient dins l'equip. Per a mi és un plaer estar involucrat en la Copa Davis.

P: Quin ha estat el motiu d'haver incorporat un 5è jugador dins de l'equip, i com s'ha rebut aquesta iniciativa?
R: Ha estat una experiència molt positiva, en aquest cas li ha tocat al Nicolàs Almagro. Com a capità sempre intentes cobrir-te les espatlles i tenir un jugador com ell és tot un luxe, perquè si algun dels altres quatre jugadors s'hagués fet mal, tenia un jugador amb moltíssimes garanties.

P: Quina valoració fa, a part de la victòria, dels primers resultats?
R: El resultat ha estat molt positiu, tots els jugadors han estat a un gran nivell; més no podem esperar. Haver jugat en terra era tot un avantatge i tenim la qualitat de poder adaptar-nos molt més ràpid que els altres.

P: Quines diferències hi ha entre ser jugador i ser capità?
R: És una tasca totalment diferent. Com a jugador saps que ets la persona que té la responsabilitat de guanyar els partits; i el capità ha de procurar triar el millor jugador.

P: Destacaria algun jugador de la cantera, que encara no hagi arribat a competició d'elit?
R: Hi ha diferents jugadors joves que ho estan fent molt bé, es parla de Javier Martín, del Boluda, i algun altre que amb el temps tiraran cap amunt.

P: El pròxim partit de Copa Davis és contra Alemanya. Com s'afronta aquesta cita, quin tipus de rival són els alemanys?
R: Són jugadors amb molta experiència i molt complets. Penso que nosaltres tenim el paper de "favorits", però com sempre dic: molt respecte i humilitat; hem d'anar poc a poc. Ara els nostres jugadors tenen la gira americana i quan tornin d'aquestes competicions anirem veient qui pot formar l'equip per jugar contra Alemanya. L'eliminatòria es jugarà tot just després de Wimbeldon, així que aquesta haurà estat una temporada una mica estranya, però els jugadors espanyols tenen més facilitat d'adaptació que d'altres.

P: Què és el que més destacaria dels jugadors que integren el grup actual?
R: Jo en destacaria la pinya que fan. Han estat molt bé a nivell d'actitud i han sabut respectar les decisions; hi ha hagut molt bona comunicació, que al final és el que compta. L'equip no només són jugadors; si l'equip guanya, guanyem tots.

P: Aquesta unió, seria equiparable a la de la seva generació de jugadors, quan vostè va guanyar la Davis?
R: Sí, en aquella època hi havia molt bon ambient, ens comportàvem com un equip. Amb el tennis és complicat, perquè és un esport bàsicament individual, i a vegades és difícil actuar com un equip.

P: Com va descobrir El Calderí, i per què va decidir relacionar-s'hi?
R: Coneixia el club des de fa molts anys perquè hi vaig jugar una final del Campionat d'Espanya Cadet (sub16). Després d'uns anys, el president, Lluís Martínez, em va demanar ajuda junt amb altres socis. Tenim la il·lusió que aquest club torni a ser familiar. D'aquí dos mesos estaran acabats els nous vestuaris; tenim moltes ganes que aquest club torni a ser un referent dins de Mollet.

 

Edicions locals