La quarta edició de la tradicional calçotada a Gallecs reuneix unes 400 persones
El president de l’Associació de Pagesos, Pere Joan Alsina, assegura que l’acte “s’ha convertit en una tradició”
Gallecs ha estat, un any més, testimoni de la calçotada anual, que aquest any suma la quarta edició. Les previsions de bon temps van animar les famílies a comprar tiquets amb molts dies d'antelació, fet que va provocar que hi assistissin 410 persones, entre grans i petits. El president de l'Associació de Pagesos, Pere Joan Alsina, qualifica l'acte de "festa" i afirma que "s'ha convertit en una tradició, tot i ser un projecte que va començar mig en broma, mig en serio". Malgrat la bon acollida que acostumen a tenir aquests actes, no es va voler posar a la venda més tiquets ja que "410 persones són moltes, i la zona de Gallecs no es pot permetre l'arribada massiva de cotxes", apunta Alsina.
Un menú molt complet que oferia els millors productes de Gallecs i la comarca es va unir a la filosofia del "Slow Food", associació que promou la importància d'assaborir els aliments i defensa la necessitat d'educar el paladar. A més, durant la calçotada, un grup d'animació per a gent gran es va encarregar d'ensenyar quin és l'ús que s'ha de fer de cada contenidor a l'hora de reciclar.