Mor als 78 anys el compositor molletà Josep Solà

Solà va morir ahir a Barcelona. L’any 2001 va rebre la Medalla de la Ciutat, i al 2002 es va posar el seu nom a una plaça de la localitat

El compositor de sardanes Josep Solà i Sánchez moria ahir a l'edat de 78 anys a Barcelona, segons una nota de condol de la Societat General d'Autors i Editors, entitat de la que Solà va ser conseller i impulsor del premi SGAE de Sardanes.
Josep Solà i Sánchez va néixer el 18 d'agost de 1930 a Mollet . El compositor va iniciar els seus primers estudis musicals a la ciutat amb el mestre Àngel Catafau i va continuar la seva formació al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. El primer contacte professional amb la música es va iniciar en el camp de la música lleugera, on va destacar com a compositor de balls i cançons. L'any 1958 va formar la seva pròpia orquestra de ball, i va debutar com a compositor de música per a cinema amb la partitura "Un vaso de whisky" de Juli Coll. Al llarg de la seva trajectòria va seguir composant bandes sonores per 60 pel·lícules més. Solà també va treballar en ràdios com Ràdio Barcelona o Ràdio nacional d'Espanya. L'any 1972 va passar a formar part de la plantilla de Televisió Espanyola, una etapa en la que va destacar com a director d'orquestra i compositor de música per a novel·les, sintonies i programes especials. També va ser nomenat director musical a Barcelona de la Casa Columbia.
Josep Solà també va conrear la composició en tots els camps, encara que majoritàriament va dedicar més temps a la música simfònica. El compositor molletà també va destacar com a compositor de música per a sardana i per a cobla. Va composar temes tan recordats com El campanar de Mollet o Les campanes de Sant Mori, que va guanyar la 17a edició del premi Ceret-Banyoles.
Solà va recollir al llarg de la seva vida diversos premis, com ara el guardó La Palmera, en el marc de la Mostra de Cine de València. L'any 2001 va rebre la Medalla de la Ciutat de Mollet i el 2002 es va posar el seu nom a una plaça de la localitat on va néixer.

Edicions locals