El Museu Joan Abelló compleix aquest cap de setmana 10 anys

Les activitats de celebració van començar ahir a la nit amb la conferència “Abelló pintor, Abelló col·leccionista”, a càrrec de Francesc Fontbona

Fa 10 anys el pintor molletà Joan Abelló veia com es complia el seu somni de tenir un museu a la ciutat que l'havia vist néixer i créixer. En aquest sentit, el Museu ha organitzat un seguit d'activitats per celebrar aquest aniversari amb l'objectiu d'apropar l'equipament a tota la ciutadania. Els actes, que van començar ahir amb la conferència "Abelló pintor, Abelló col·leccionista", a càrrec de Francesc Fontbona, continuaran al llarg de tot el cap de setmana. En aquest sentit, Fontbona, doctor en història moderna i membre de l'Institut d'Estudis, va explicar que "l'Abelló pintor tenia molta personalitat, era un pintor molt potent i molt personal, però era un home que li agradava tant l'art que va començar gairebé sense adonar-se a recopilar coses i a fer intercanvis fins fer una col·lecció impressionant". El ponent de la xerrada va afirmar que Abelló era "un expressionista i també colorista", i que el principal llegat que deixa és "aquest museu mixta amb la seva pròpia obra, i la seva impressionant col·lecció".

Entre aquests actes de celebració destaca la inauguració, aquesta tarda a les 19 hores, d'una exposició on es presentarà el treball de documentació de les peces d'art negre procedents dels fons Abelló fet amb un col·lectiu de ciutadans de Mauritània residents a Mollet, així com el taller d'art d'1 a 99 anys (dissabte d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores i diumenge d'11 del matí a 2 del migdia).


Així mateix, el Museu també ha organitzat diverses visites comentades a l'exposició El Mollet d'Abelló (dissabte a les12.30 i 17 hores, i diumenge a les 12.30 hores); a la casa del pintor (dissabte a les 12 i 18 hores, i diumenge a les 12 i 13 hores); i a l'exposició permanent L'art modern a la col·lecció Abelló (dissabte a les 19 hores, i diumenge a les 11.30 hores).

 

 

 

Edicions locals