CiU assegura que el Pla de Rodalies de Renfe és “decebedor i obsolet”

El diputat del partit al Parlament de Catalunya Josep Rull va demanar dijous a Mollet que es recuperi la inversió promesa pel president del Govern en aquesta matèria i la recuperació de la línia orbital ferroviària, entr

El diputat del partit al Parlament de Catalunya Josep Rull demana que es recuperi la inversió promesa pel president del Govern en matèria ferroviària en el Pla de millora de la Xarxa Ferroviària a Catalunya que es va acordar, així com que s'incorpori al pla actual la quadriplicació de vies pel nord i sud de Barcelona, que permetria incorporar trens semidirectes, i es recuperi el projecte de la Línia orbital ferroviària (que passaria per Mataró, Granollers, Terrrassa, Vilafranca, Vilanova i la Geltrú). I és que Rull va estar present ahir a la tarda al Centre Cultural La Marineta per parlar del quart cinturó ferroviari. Rull va iniciar el seu discurs fent una comparació entre les inversions en matèria ferroviària que es faran a Barcelona i a Madrid, segons l'actual pla de rodalies. De fet,el parlamentari va destacar el fet de que "s'ha retallar en un 35% el pressupost previst per Barcelona", i que tot i que la xarxa de rodalies de Barcelona té més quilòmetres que la de Madrid ofereix un menor servei.

Així mateix, el grup, que ja ha presentat una proposta al Parlament, també demana una modernització dels vagons que s'utilitzen en el transport de rodalies i la compra de nous models. Rull va assegurar que "el pla de rodalies permet que Barcelona acabi el segle XX arregladeta i que Madrid entri al segle XXI amb força".

 

Edicions locals