La ciutat commemora 30 anys d’ajuntaments democràtics

La sala de plens del consistori va acollir una taula rodona amb representants dels partits que van formar el primer consistori democràtic a Mollet. Després, les exalcaldesses de la ciutat Carme Coll i Montserrat Tura van parlar del paper del

Una taula rodona amb representants dels diferents partits polítics que van formar el primer consistori democràtic al 1979 després de la caiguda del règim franquista va ser el punt de sortida de la commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics. En el debat, que va tenir lloc a la sala de plens, els diferents ponents van parlar de la situació que es van trobar en la seva entrada al govern, del cop d'estat del 23-F i del pla urbanístic que van portar a terme i on van definir quin model de ciutat volien els molletans. En aquest sentit, Josep Torrecillas, representant del PSUC, va destacar la unió dels membres del consistori, i va afirmar que "vem fer realitat un somni després de 40 anys de franquisme". Així mateix, Antonio Sánchez, que al 1979 era membre de CUII, va afirmar, en relació al 23-F q "vam aprendre a sortir de la primera amenaça de la democràcia, i això ens va donar molta maduresa". D'aquell dia, Antonio Mendoza, representant del PSC-PSOE, en va destacar els diferents plens extraordinaris que es van fer durant la matinada per "donar confiança i seguretat a la ciutadania", amb la voluntat de protegir els valors democràtics. D'altra banda, el representant de CDC, Arcadi Viñas, va explicar diverses anècdotes d'aquells primers anys de democràcia, i va fer especial emfàsi en que Mollet era una de les poques ciutats amb un pla d'ordenació urbanística.

La segona part de la commemoració, que va tenir un record especial per a la primera alcaldessa de Mollet de la democràcia, Anna Bosch, que va morir el passat mes de gener, va tenir com a protagonistes les exalcaldesses Carme Coll i Montserrat Tura i l'actual alcalde Josep Monràs. Coll, que va ser alcaldessa entre 1983 i 1987, va destacar la transformació de Mollet en aquests 30 anys i el paper clau dels ajuntaments, com a figura més propera a les necessitats dels ciutadans. En aquest sentit, Montserrat Tura, que va governar la ciutat entre 1987 i 2003, va destacar la figura d'Anna Bosch com a persona valenta, amb una gran capacitat de comunicar, però també per ser dona i haver tingut una família i estat alcaldessa en els primers moments de democràcia. Per la seva banda, l'actual alcalde Josep Monràs va destacar alguns dels reptes que queden per complir, com ara el tema del finançament dels ajuntaments.

 

Edicions locals