Primera sessió del seminari sobre els 70 anys dels bombardejos a Mollet

L’inauguració del seminari, que compta amb dues sessions més, es va realitzar el mateix dia de l’aniversari de la proclamació de la Segona República

Mollet ha commemorat aquesta setmana el 78è aniversari de la proclamació de la Segona República. En aquest sentit, La Marineta va acollir dimarts la primera sessió del seminari "70 anys dels bombardejos a Mollet del Vallès", on l'historiador Joan Garriga va parlar del cost humà de la guerra a la comarca. Garriga va explicar, principalment, la duresa d'aquells moments, i el cost físic i psicològic que van patir els ciutadans. L'historiador també va recordar que el patiment de les poblacions durant aquest període no es van produir només pels bombardejos, sinó també per la repressió, les morts en el front, les malalties, la marxa de la gent a l'exili, els presoners dels camps d'extermini, etcètera.

Les properes sessions d'aquest seminari tindran lloc el dimarts 21, on Glòria Arimon i M. Àngels Suárez, del Centre d'Estudis Molletans, parlaran dels bombardejos del 38 i del 39 a Mollet, i el proper dia 28, quan l'historiador Xavier Domènech pronunciarà la conferència "Les petjades de la memòria".

 

 

Edicions locals