Marc Candela: ‘L’Olla de Grills vol treballar per la cultura i el país’

Marc Candela va néixer a Barcelona l’any 1984. Estudia Arquitectura tècnica. És el responsable dels actes culturals i portaveu de l’Olla de Grills, un espai cultural de normalització política i obert a totes

Marc Candela va néixer a Barcelona l'any 1984. Estudia Arquitectura tècnica. És el responsable dels actes culturals i portaveu de l'Olla de Grills, un espai cultural de normalització política i obert a totes les idees format per un grup de joves, vinculats a les JERC i a l'independentisme. La seu d'aquesta nova entitat es troba al carrer Àngel Guimerà.


P: Quin significat té per a tu l'Olla de Grills? Prové en part de la Gallineta, hi participaves?
R: Directament jo no hi participava, a la Gallineta, però hi estava implicat d'alguna manera. El pas que fem amb l'Olla de Grills és un canvi de generacions, des que es va començar amb el Tio Canya, passant per la Gallineta, però seguim sent un punt de trobada de joves i d'entitats culturals de Mollet. També ens volem obrir, però, a altres pobles del voltant, com Martorelles, Sant Fost, Parets...

P: Quins són els trets bàsics que diferencien la Gallineta de l'Olla de Grills?
R: Nosaltres ara obrim més el ventall de poblacions a les que volem arribar, i pretenem fer un canvi generacional.

P: D'on surt el nom del nou local?
R: Després de debatre durant hora i mitja i no posar-nos d'acord, algú va dir que això semblava una olla de grills. Jo definiria el local com una olla, un lloc on pots trobar gent que vulgui treballar per la cultura i el país, al Baix Vallès.

P: Quin és el funcionament de l'entitat?
R: Funcionem de manera assembleària, i tenim una comissió permanent que s'encarrega del local, i algunes altres que s'organitzen en grups de treball com l'Onze de Setembre, el Correllengua, etc. A l'Olla de Grills pot entrar qui vulgui, però nosaltres donem l'opció de fer-se soci o amic. Si et vols fer soci, pagues una quota baixa de diners cada trimestre, i si decideixes fer-te amic, t'enviem informació sobre tot allò que fem. Arribem a la gent a través de cartells, però cada cop més a través del Facebook i altres mitjans que permet Internet.

P: Podeu fer una valoració del funcionament i la rebuda de l'Olla de Grills?
R: És d'hora encara, però pel moment sí que és bona la valoració. Estem contents amb la resposta que està tenint. De totes maneres, cal reconèixer que volem que vingui més gent jove, que s'han d'animar; aquest és un dels grans reptes que tenim.

P: Quins projectes teniu en ment?
R: A curt termini, Sant Jordi, on inaugurarem una exposició sobre la República al Baix Vallès. També volem col·laborar amb el Correllengua, l'Onze de Setembre...i de cara el futur, fer una xarxa de casals culturals independentistes del Vallès Oriental. També volem activar la vessant gastronòmica del Vallès Oriental i donar-la a conèixer als joves. Com a primícia, anunciar que a partir d'aquest cap de setmana, comencem un cicle de passes de sèries d'humor com Els Joves o Escurçó Negre cada diumenge. I properament també mirarem el Barça i volem dur humoristes per fer monòlegs els dijous.

 

 

Edicions locals