La Marineta acull una xerrada entorn els bombardejos del 38 i el 39 a Mollet

La conferència, a càrrec de Glòria Arimon i M. Àngels Suàrez, formava part de la segona sessió del seminari entorn el 70è aniversari dels bombardejos que va patir la ciutat

El Centre Cultural La Marineta va acollir dimarts a la tarda la segona sessió del seminari entorn el 70è aniversari dels bombardejos que Mollet va patir al 1938 i el 1939. Les conferenciants Glòria Arimon i M. Àngels Suárez van fer un breu repàs al context de la Guerra Civil i la relació entre Mollet i Catalunya en aquells moments, per després endinsar-se en el si dels dos bombardejos que la ciutat va patir. Així, les dues historiadores van parlar de l'espai, els fets, la gent i els testimonis dels dos bombardejos que es van produir a la ciutat. I és que el seu treball es basa, a part d'en la documentació que troben als arxius, dels testimonis orals dels bombardejos. De fet, arrel del treball que van publicar en la revista "Notes" han pogut parlar amb altres testimonis i familiars de víctimes dels bombardejos.

Glòria Arimon i M. Àngels Suàrez també van recollir en aquesta xerrada una explicació sobre els refugis (defensa passiva) de la ciutat, fent èmfasi en el projecte oficial del consistori i en aquells que la gent del poble va anar construint. Finalment, la conferència va acabar amb l'anàlisi dels monuments que s'han realitzat després dels bombardejos, en concret, els dos en homenatge a dues persones nazis (entre l'any 1939 i 1941) i el de Quatre Cantons, que recorda a les víctimes dels bombardejos.

La darrera sessió del seminari serà el proper dimarts amb la xerrada "Petjades de la memòria", a càrrec de l'historiador Xavier Domènech, i tancarà els actes del programa "República, guerra civil i bombardejos", que va començar al mes de gener amb la presentació de la revista "Notes" on hi figura un apartat especial sobre les recents descobertes entorn els bombardejos que Mollet va patir al 1938 i al 1939.

 

Edicions locals