La tercera Mostra de Titelles aterra avui en terres molletanes

La plaça Prat de la Riba acollirà aquests tres dies el punt d’informació del teatre de titelles, on es vendrà la Gorra de Mostra, i on podreu obtenir informació sobre la programació i la ciutat

El teatre de titelles ja és aquí. Ha passat un any i, com ja és habitual, entorn la diada de Sant Jordi, arriba una nova edició de la Mostra de Titelles, que dirigeix el grup Galiot Teatre. Enguany, la mostra serà més internacional que mai, ja que compta amb la participació de grups vinguts de Catalunya, País València, Aragó, les Illes Balears i França. I és que des de Galiot Teatre volen celebrar d'una manera molt especial els seus quinze anys al peu de l'escenari. En aquest sentit, el grup de teatre de titelles ha organitzat una exposició titulada 15 anys penjats dels fils, amb més de 200 fotografies que recorren el trajecte de la companyia des del seu naixement.

Abans però, s'haurà de donar el tret de sortida a la Mostra de Titelles. I aquesta inauguració tan especial començarà aquesta tarda amb un cercavila que sortirà des de la plaça Catalunya fins la plaça Prat de la Riba, on el públic assistent tindrà un paper molt important: serà l'encarregat de convertir el carrer Barcelona en un gran mar. Un cop inaugurada la mostra, la companyia Galiot Teatre presentarà el seu espectacle titulat Animalets, que els alumnes de les escoles de la ciutat ja hauran pogut gaudir prèviament amb una visita al Mercat Vell on hauran aprés les diferent tècniques de manipulació de les titelles. Però Galiot Teatre no ha oblidat els més petits, aquells que van a l'escola bressol, i els ha visitat aquesta setmana amb un nou espectacle, titulat En Patufet.

Cap de setmana titellaire
Durant tot el cap de setmana, el triangle format entre la plaça Prat de la Riba, la plaça Catalunya i la plaça Europa acollirà tot un seguit d'actuacions de titelles, a càrrec de diversos grups, com ara la companyia Rocamora, que representarà el seu espectacle titulat Solista; el grup francès Les Atéliers deNino, que portarà una instal·lació de teatre d'autòmats de principis de segle; la companyia Titiriteros de Binéfar, d'Aragó, que mostraran el teatre clàssic de titelles de cachiporra; o les Teresetes de Mallorca, que deixaran tocar la seva pianola als infants.

La mostra es complementa amb un seguit d'activitats paral·leles, com ara les paradetes d'artesania, que es situaran dissabte al carrer Sant Vicenç, i diumenge, a la plaça Europa; o els tallers de construcció de titelles i l'espai lúdic de manipulació amb teatrets.

Les sorpreses, però, estaran presents fins al final. I és que fins al dia del tancament de la mostra en Mollet Mullat tindrà una notícia ben amagada. Quina serà aquesta novetat?

 

Edicions locals