Les obres del pla de les Pruneres es paralitzen al trobar un menhir del neolític

El monument, de 6 tones de pes i 5 metres d’allargada, es va descobrir pocs dies abans de Setmana Santa. De moment, només s’estan duent a terme treballs de superfície

L'excavació del terreny per construir un aparcament de pagament subterrani al pla de les Pruneres ha estat aturada. La causa: la troballa d'una pedra que, a falta dels informes definitius, podria ser un menhir de l'època del neolític. Segons l'alcalde de Mollet, "sembla que és un element aïllat i que no hi ha altres elements en l'entorn". La pedra es va trobar a uns deu o onze metres de profunditat quan l'empresa concessionària de les obres del pla de les Pruneres estava realitzant les obres d'excavació, que van ser aturades al descobrir aquest monument de pedra de 6 tones de pes i 5 metres d'allargada. El menhir, a més, compta amb uns gravats. En aquest sentit, el subdirector general de Patrimoni Arquitectònic i Arqueològic de la Generalitat, Josep Manuel Rueda, assegura que " a Catalunya no és normal trobar un menhir d'aquestes dimensions i amb aquests gravats", i va afirmar que cal "salvaguardar una de les peces més excepcionals, una de les troballes més importants en els darrers anys a Catalunya", a falta dels estudis dels especialistes.

Segons l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, en el Pla General es va delimitar la zona amb perspectiva de poder trobar restes arqueològiques, de la qual quedava fora el parc del pla de les Pruneres. Tot i això, Monràs es felicita perquè "gràcies a la iniciativa municipal hem pogut trobar aquesta important troballa arqueològica". Així, la propera setmana el menhir serà traslladat a unes altres dependències on es durant a terme els informes definitius. Mentrestant, pel que fa a les obres, s'ha delimitat la zona on es va fer la troballa, l'excavació del terreny està aturada i només s'estan fent treballs en superfície. Així, els treballs de construcció no es reiniciaran fins que les certificacions ho determinin.

 

Edicions locals