‘Les petjades de la memòria’ tanca el cicle de conferències entorn el 70è aniversari dels bombardejos a Mollet

La xerrada, a càrrec de l’historiador Xavier Domènech, és la darrera del programa 'República, guerra civil i bombardejos', que va començar al mes de gener amb la presentació de la revista 'Notes'

Una xerrada entorn "Les petjades de la memòria" va tancar ahir a la tarda el cicle de conferències entorn el 70è aniversari dels bombardejos a Mollet. La conferencia anava a càrrec de Xavier Domènech, historiador, que va triar aquest títol per la xerrada perquè "la conferència fa referència als espais de memòria dels bombardejos". I és que en l'arquitectura han quedat petjades d'aquests bombardejos, per exemple, en algunes parets.

En aquest sentit, el regidor- coordinador d'àrea de Relacions Ciutadanes i Participació, Antonio Felices, fa una valoració positiva del cicle "tant per l'assistència com per les intervencions del públic". Felices va explicar que un dels punts àlgids del programa va ser el passat 22 de gener, quan es va presentar al Mercat Vell un documental sobre les vivències de testimonis orals en els bombardejos. "Tenim un deute històric amb aquestes persones que van viure els bombardejos i el franquisme", afirmava Felices.

 

 

 

Edicions locals