Una cinquantena de professionals de l’educació es tornen a manifestar contra la Llei d’Educació

Els sindicats organitzadors de l’acte, que demanen la dimissió del conseller d’Educació, han convocat noves protestes fins a finals de curs

Una cinquantena de professionals de l'educació s'han tornat a manifestar aquest migdia en contra de la Llei d'Educació. Lluís Saez, del sindicat USTEC.STEs, explica que els motius de la convocatòria continuen sent els mateixos de les darreres jornades i que "la llei s'està consensuant a les nostres esquenes; estant tirant endavant la llei sense escoltar les nostres reivindicacions". Saez assegura que hi ha "un menyspreu total cap a nosaltres" i que "no es respecten ni les mínimes formes democràtiques". Així mateix, el representant de USTEC.STEs afirma que "reivindiquem coses que s'han empitjorat, com ara que no s'augmentarà el número de personal", i afegeix: "Els sindicats creiem que el proper curs és necessari incorporar 1.500 persones més, i en canvi, el departament d'Educació està reduint personal". Com a exemple, Saéz ha nombrat a l'IES Vicenç Plantada, ja que està previst que el proper curs no pugui continuar amb el batxillerat nocturn.

La concentració de Mollet s'ha repetit a 24 municipis més de tot Catalunya per denunciar, entre altres, "la retallada progressiva que està fent el departament en quantitat i qualitat", segons els sindicats, que han anunciat noves mobilitzacions fins a final de curs. A més, els organitzadors de la convocatòria han entregat al consistori una carta dirigida a l'alcalde perquè tingui coneixement de les seves reivindicacions. Així, els sindicats convocants (USTEC.STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT) denuncien en aquestes mobilitzacions algunes propostes del departament d'Educació de la Generalitat, com ara no considerar les hores d'esbarjo com a activitat lectiva, retallar plantilles centre a centre o treure les hores de reducció per coordinacions i tutoria de l'horari lectiu, entre d'altres.

 

Edicions locals