Creix un 88% el nombre de nous emprenedors que ha atès EMFO en el darrer any

Entre abril de 2008 i abril de 2009 s'han constituit un 63% més d’empreses que han comptat amb l’assessorament d’EMFO

En el darrer any, el nombre de persones ateses a EMFO s'ha doblat a causa de la crisi econòmica que afecta el país. I és que Mollet té un 16% de la població en atur, segons dades del mes de març. En aquest marc, sembla ser que força persones han optat per crear la seva pròpia empresa. Així, el nombre de nous emprenedors que s'han adreçat a EMFO ha augmentat un 88%. De fet, entre abril de 2008 i abril de 2009 s'han constituit un 63% més d'empreses que han comptat amb l'assessorament de l'entitat municipal.

Segons la memòria d'EMFO de 2008, el Servei d'Iniciatives Empresarials va atendre l'any passat 283 emprenedors, es van finalitzar 54 plans d'empresa i es van constituir 47 empreses que van generar 68 llocs de treball. Així mateix, segons dades de la memòria de 2008, l'entitat va atendre 16.968 ciutadans i va inserir a 314 persones en el marc del Servei d'Atenció al Ciutadà i d'Assessorament al Ciutadà i l'Empresa; es van contractar a 29 persones als projectes d'EMFO i es van inserir 38, en el marc del Servei d'Itineraris Prelaborals; i es van oferir 2.972 hores de formació a un total de 495 alumnes, en el marc del Servei de Formació.

L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, va assegurar que "més enllà de la formació s'han de reforçar els plans d'ocupació". Així mateix, Monràs va explicar que hi ha la voluntat de renovar l'acord que el municipi té en aquesta matèria amb CCOO, UGT, però també amb l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès.

 

Edicions locals