Una taula rodona reuneix a amics i col·leccionistes de Joan Abelló

L’acte, que va tenir lloc ahir al Museu Abelló, s’emmarca dins el programa d’activitats de celebració del desè aniversari de l’equipament

L'Abelló com a col·leccionista, l'art de col·leccionar i la que gent que col·lecciona obra d'Abelló van ser els tres eixos de la taula rodona que el Museu Abelló va acollir ahir a la tarda, en el marc de la celebració del desè aniversari de l'equipament. I per poder parlar d'aquests tres punts l'entitat va convidar a Rosa Ferrer, de la galeria d'art El Quatre, Joaquim Sardà, col·leccionista, Manel Mayoral, de la galeria Mayoral, i Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona. Tots quatre, però, tenien un punt comú: la seva amistat amb el pintor molletà. En aquest sentit, Sardà va descriure a Abelló com "el meu pare, el meu germà i el meu mestre", i en va destacar la seva tenacitat i treball.

El col·leccionisme era un tret bàsic de Joan Abelló, i "mai marxava d'una visita sense fer un tracte, sinó podia ser econòmic, un canvi", recordava Mayoral. Així, el propietari de la galeria Mayoral va destacar del pintor molletà el seu "esperit de lluita" i la seva capacitat de trobar coses amb valor. En aquesta línia, Josep Fèlix Bentz va afirmar que "Abelló provenia d'una família humil i el col·leccionisme per ell va ser possible perquè hi va haver gent que va creure en la seva pintura: comprant, intercanviant...".

L'obra d'Abelló, així, està repartida per tot el món, fruit d'aquest procés d'intercanvi que l'artista solia portar a terme. En aquest sentit, Ferrer va assegurar que "Abelló permet fer una col·lecció diversa del mateix artista perquè té una temàtica diferent". "No a tothom li agrada el mateix Abelló, n'hi ha molts d''Abellons'", afirmava Ferrer.

 

 

 

Edicions locals