El nou hospital de Mollet serà el centre de referència de fibromiàlgia del Vallès Oriental

Així ho va anunciar la regidora de Salut, Carme Guarro, dins els actes que l’entitat AFIMOIC va organitzar ahir per commemorar el dia mundial de la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica

L'entitat AFIMOIC celebrava ahir a la ciutat el dia mundial de la Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica amb una bona notícia. I és que el nou hospital de Mollet serà el centre de referència de fibromiàlgia del Vallès Oriental, segons va anunciar la regidora de Salut, Carme Guarro, en el transcurs de l'acte del manifest d'aquesta diada. La presidenta d'AFIMOIC, Maite Vivancos, va voler fer constar, durant l'acte, que encara existeix poca informació sobre aquestes malalties, en especial del síndrome de fatiga crònica. Vivancos assegura que a Mollet els metges ja estan més conscienciats d'aquestes malalties degut a les tasques que porta a terme l'entitat, però que hi ha especialistes d'altres poblacions on fa falta més conscienciació i sensibilització entorn aquestes malalties.

El manifest que va llegir l'entitat junt amb la regidora molletana de Salut demana la garantia de l'accés universal al sistema públic sanitari i social dels pacients amb fibromiàlgia i síndrome de fàtiga crònica, la garantia d'equitat del sistema i la qualitat en l'atenció, així com del principi de corresponsabilitat i de representativitat. El manifest també reclama major investigació pública i foment de la privada i el respecte cap a les persones que pateixen aquestes malalties.

 

Edicions locals