La mediació escolar reuneix més d’un centenar d’alumnes al GIRO

Onze instituts del Vallès Oriental i el Maresme participen avui en aquesta trobada per reflexionar i compartir experiències en mediació

Un total de 126 alumnes i 22 professors d'11 instituts d'educació secundària del Vallès Oriental i el Maresme participen avui en una trobada de mediadors escolars al GIRO, on els alumnes poden reflexionar i compartir experiències en aquest camp. Susana Dols, formadora del programa de mediació del departament d'Ensenyament de la Generalitat, explica que els mediadors escolars participen, principalment, en conflictes derivats de les relacions entre els escolars. "És una eina més per la bona convivència", afirma Dols. En aquesta línia, Alícia Domínguez, regidora d'Educació a Mollet, assegura que "s'ha d'enfortir la via del diàleg, el consens i la cultura de la pau".

Aquesta jornada neix arrel d'una trobada que l'any passat es va realitzar a Mollet en la que van participar diferents centres molletans i el Servei de Mediació Municipal. Així, els alumnes participants en la jornada d'avui valoren positivament aquesta trobada. La Mireia, alumne de 4t d'ESO de l'IES Vicenç Plantada, explica que arrel de la tasca de mediadors que realitzen ha disminuït el nivell de conflictes al centre i que "és positiu poder intercanviar experiències amb altres mediadors". En aquest sentit, en Lluís, també alumne de 4t d'ESO de l'IES Vicenç Plantada, valora de forma positiva l'experiència com a mediador i poder col•laborar en la resolució del conflictes. En Lluís, però, assegura que fa falta que els alumnes rebin més informació entorn la figura del mediador.

 

 

Edicions locals