Detingudes deu persones implicades en una trentena de robatoris a Catalunya

La major part dels detinguts són veïns de Mollet. La investigació contínua oberta

Els Mossos d'Esquadra han detingut a deu persones, quatre d'ells es troben a la presó, com a presumptes autors de més d'una trentena de robatoris amb força comesos arreu de Catalunya. La investigació es va iniciar ara fa tres mesos quan els agents dels cossos de seguretat van detectar un augment de robatoris a la comarca d'Osona que van relacionar amb l'arribada a Vic de dues persones, provinents de Mollet, amb un llarg historial delictiu. Al llarg de la investigació "Cas Sant Antoni", els agents van comprovar que aquestes dues persones, José Maria AB, de 24 anys, i Manuel HH, de 22 anys, eren líders d'un grup de persones dedicades a realitzar robatoris arreu de Catalunya. Els altres detinguts són Daniel ST, Abraham VP, Felipe MD, José HH, Manuel HH i Mohammed S, tots ells veïns de Mollet. A més, també es va detenir a Laura ST i Joana PC, parelles sentimentals de dos dels detinguts i també veïnes de Mollet.

El grup presumptament es reunia periòdicament per cometre els robatoris, principalment a bars, en una sola nit, enduent-se la recaptació de les màquines escurabutxaques. Els detinguts, que anaven amb guants i la cara tapada, haurien actuat amb vehicles de gran cilindrada sostrets i als que havien canviat les matricules. Segons els Mossos, els detinguts haurien realitzat una trentena de robatoris amb força a establiments i empreses, sis robatoris de vehicles i altres il·lícits penals com falsificacions documentals, usurpació d'estat civil i delicte de danys.

La major part dels delictes s'haurien comes a les comarques d'Osona, Vallès Oriental, Bages, Solsona i el Berguedà tot i que s'ha pogut provar la seva participació en robatoris al Baix Empordà, La Selva i el Baix Llobregat, entre d'altres. La investigació, però, continua oberta i no es descarten noves detencions.

 

Edicions locals