Carles Cano: ‘Som un dels mercats del Vallès amb més activitat’

És el president de l’Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Mollet des de fa tres anys. Va néixer a Barcelona al juliol de 1970 i des de ben petit ja ha tingut contacte amb el món dels mercats. Actualment t&eacu

És el president de l'Associació de Paradistes del Mercat Municipal de Mollet des de fa tres anys. Va néixer a Barcelona al juliol de 1970 i des de ben petit ja ha tingut contacte amb el món dels mercats. Actualment té una parada de peixateria.

P: Quant fa que és el president de l'Associació de Paradistes del Mercat?
R: Aquest any en farà tres. I de moment, fins que no se solucionin alguns temes per part de la Junta, no està previst cap canvi.

P: Quins reptes es va proposar com a president?
R: Bé, això és una cosa de tota la Junta, però el primer repte que ens vam proposar va ser arreglar la climatització del mercat amb la col·laboració de l'Ajuntament i Mercamollet. El segon, esbrinar si la quota que es paga per tenir el mercat és l'adequada i provar de rebaixar-la.

P: Com s'organitzen les campanyes de fidelització des del Mercat Municipal?
R: Bàsicament busquem la fidelització dels clients ja habituals, però també la captació de nova clientela. L'objectiu principal és que el client estigui content, perquè a la vegada que compra també obté un petit regal, un obsequi. És una motivació complementària a la qualitat i diversitat que ofereix el mercat. La gent està responent bé a aquestes iniciatives, perquè sovint demanen butlletes per participar en els sortejos. La campanya d'electrodomèstics que es duu a terme ara compta amb 80.000 butlletes!

P: Quin és el públic que ve a comprar?
R: La gent de sempre, que ja coneix el funcionament de les parades, però cada cop més s'hi apropa gent jove. El Mercat Municipal ofereix una varietat extraordinària de productes i uns preus raonables. Poc a poc anem rebent clientela jove, ja sigui perquè són parelles que es casen, o gent que ve a viure a la ciutat.

P: En quins aspectes s'ha notat la crisi dins del mercat?
R: Segueix venint la mateixa quantitat de gent que abans, però les compres que realitzen són inferiors. En comptes de gastar-se 30 euros, potser ara se'n gasten només 10.

P: Què destacaria del Mercat?
R: Gran varietat de productes de molta qualitat, i a preus immillorables. Som un dels mercats del Vallès amb més parades i activitat; seria interessant que la gent que encara no el coneix, vingués a descobrir-lo. A més, tenim comerços a tocar del mercat i un pàrking on la gent pot deixar el cotxe quan ve a comprar.

P: Què en milloraria?
R: Ens agradaria millorar la quota que paguem per estar dins del mercat, i més en temps de crisi... La Junta fa temps que treballa per a que s'estudiï aquest aspecte. Es paga moltíssim!

P: Us agradaria portar algun producte en especial que ara mateix no s'ofereixi al mercat?
R: Aquest és un mercat amb molta extensió de productes, no crec que en falti cap d'especial. Si algú demana al seu botiguer alguna cosa que no té, es demana i la propera vegada que torni ja ho tindrà a la parada. Això no és La Boqueria.

P: Està projectat algun tipus de canvi en les instal·lacions del Mercat?
R: Sí, l'any 2010 està previst que es canviï el terra, que ja té uns 13 anys. Hi ha gent que hi rellisca i és moment de canviar-lo.

 

 

Edicions locals