El Museu Abelló celebra el primer concurs de pastissos

El concurs forma part dels actes de celebració del desè aniversari de l'entitat. Durant el cap de setmana també es va presentar la Joia del Museu i el vídeo "Taller del pintor"

Aquest cap de setmana, amb motiu del 10è aniversari del Museu Abelló i del Dia Internacional dels Museus, el museu molletà va dur a terme el primer concurs de pastissos. A aquesta iniciativa també s'hi va sumar la presentació de la Joia del Museu, un Sorolla, i es va mostrar al públic el vídeo Taller del pintor. El concurs va comptar amb la participació de set pastissos, que professionals de la rebosteria de la ciutat van avaluar. Es van atorgar dos premis: el primer, per elaboració, a Isabel Manyosa; i el segon, per presentació, a Montse Jaime. Per primera vegada el Museu Abelló es va adherir a la Nit Blanca dels museus, que consisteix en tenir les instal·lacions obertes per la nit per a que curiosos puguin descobrir-ne els secrets. El concurs de pastissos "ha estat una de les singularitats de la celebració, a petició de les treballadores del museu", afirma el regidor de Cultura, Dani Novo. Novo destaca que "no hi ha manera millor de celebrar el 10è aniversari del Museu Abelló que amb un pastís".

Les altres dues novetats d'aquesta celebració van ser la Joia del Museu, un Sorolla que Joan Abelló havia donat al museu i que s'exposarà a les instal·lacions; i l'audiovisual Taller del pintor que mostra "una visita virtual pel taller de l'artista", assegura la directora del museu, Pepa Ventura. Tot i que aquest espai encara no és obert al públic, els assistents de dissabte van poder descobrir secrets i detalls del lloc on Joan Abelló feia realitat la seva imaginació.

 

 

Edicions locals