La Biennal d’Art Contemporani Català arriba al Museu Abelló

La mostra, amb obres d’una desena d’artistes joves, es podrà veure fins al proper 5 de juliol a l’equipament molletà

Amb l'objectiu de mostrar les tendències plàstiques més representatives de l'art català del moment actual arriba a Mollet la Biennal d'Art Contemporani Català, una exposició itinerant per Catalunya i el Principal d'Andorra. Segons el director de la Biennal, Josep Canals, "aquí presentem la vitalitat de l'art jove, d'una generació nascuda als anys vuitanta que aposta per la fotografia, la pintura, el muntatge...". I és que Canals assegura que "tot i la crisis, l'art no està en crisis" i que els artistes veuen l'art com "una transmissió de valors". Això sí, Canals explica que "els joves es decanten cap a noves tendències, l'artista es preocupa més de la seva part, expressa els seus sentiments, i no tant de l'entorn".

I és que la Biennal pretén impulsar l'art jove i innovador que actualment està sorgint a Catalunya i el Principat d'Andorra. En aquest sentit, els visitants a la Biennal podran gaudir de les obres de David Bonet, Narcís Díaz, Katherinne Fiedler, Lola Lasurt, Pablo Lerma, Elisa Munsó, Maria Padilla, Carlota Polo i Daniel Rodríguez. Els nou artistes s'uneixen per crear una exposició única a Europa, on creen un diàleg entre cultures creatives a través de les seves obres.

El director de la Biennal explica que aquesta mostra va néixer al Vallès, a Sant Cugat, i Mollet sempre ha apostat per ella. Per això, després de passar per municipis com ara Lleida, Cambrils o Rubí, la Biennal, organitzada a nivell general per Canals - Galeria d'Art, arriba a la ciutat. La propera parada del tren d'art jove, que compta amb el suport de la Generalitat i el suport de la CAM, Òmnium Cultural i els diversos ajuntaments on s'allotjà, serà Llinars del Vallès.

D'altra banda, s'ha organitzat per aquest dimecres una visita comentada a aquesta exposició de la mà dels joves artistes participants.

 

Edicions locals