Els partits molletans fan valoració dels resultats obtinguts en la nit electoral

‘Mollet a mà’ va estar present a les seus dels diversos grups municipals per conèixer de primera mà les seves valoracions. Tots van destacar la poca afluència de gent que va anar a votar

‘Mollet a mà' va estar present a les seus dels diversos grups municipals per conèixer de primera mà les seves valoracions. Tots van destacar la poca afluència de gent que va anar a votar.

Montserrat Tura, PSC: "Si la faig des del Partit dels Socialistes de Catalunya he de tornar a agrair el suport majoritari que la població de Mollet ha donat al nostre partit i a la nostra formació. La veritat és que emociona molt ser la primera força i ser-ho amb quasi bé la meitat de vots que s'han emès, el 47% dels vots que s'han posat dins les urnes han estat pel PSC, em sembla que és una obligació que agraïm a tots els nostres votants el seu esforç i la seva generositat. Globalment, també, tot i que la participació en el conjunt de l'Estat ha estat molt baixa i a Catalunya ha estat molt baixa, i aquesta és una qüestió que no podem deixar de lamentar i imputar-nos una part de culpa els que no sabem explicar al conjunt dels ciutadans lo important què és participar activament en les decisions, hem de dir que pel que fa a Mollet la participació ha pujat respecte la de fa cinc anys, i aquesta és una bona notícia."

Susana Calvo, PP: "Estem molt contents, nosaltres des d'un principi vam dir que guanyaríem les eleccions europees. El Partit Popular aquí a Mollet hem anat pujant sempre de vots i jo crec que es degut al treball que estan fent els tres regidors a l'Ajuntament i sobretot al treball de l'equip del PP aquí a Mollet. Ens tornem a consolidar com a segona força perquè ja la érem, perquè hem pujat en nombre de vots. Hem pujat un punt de participació, però un punt no és res. Aquí hi ha un problema, i és que entre tots els grups polítics no sabem mobilitzar a la gent, perquè si que hem pujat un punt però un punt no és res en termes generals, dir que el PP ha guanyat les eleccions i crec que això és un càstig perquè realment no es pot aguantar la situació econòmica actual."

Feliu Guillaumes, CiU: "Estan arribant resultats, per tant parlarem amb extraordinària prudència, podem dir que tots els socialistes han guanyat les eleccions europees a Mollet, CiU ha crescut exponencialment. Encara no tenim dades, però ens quedarem a poca distancia del Partit Popular, en les anteriors edicions ens va treure cinc punts i ara ens quedem molt a prop. Sigui quin sigui el resultat, la notícia d'aquestes eleccions és l'abstenció; una participació com aquesta ha de fer reflexionar a la classe política de la relació que tenim amb els ciutadans."

Noemí Fernández, ICV-EUiA: "Crec que la participació ha estat molt baixa, a mi de veritat em dol perquè no és una nit per dir que tots hem guanyat perquè la gent s'ha quedat a casa, la gent no ha anat a votar i crec que això és molt lamentable i molt preocupant. És important que la gent digui el que pensa, i crec que la campanya que s'ha dut a terme amb els dos grans partits PSOE i PP ens ha afectat a tots. No obstant, estic contenta perquè hi ha hagut gent que encara creu en el nostre projecte i això em satisfà, hem perdut vots però ens consolidem com la quarta força a Mollet."

Oriol López (ERC): "Segons els resultats, Oriol Junqueras serà eurodiputat al Parlament Europeu, ja en teníem un, revalidem aquest eurodiputat. Estem contents d'haver anat amb l'esquerra independentista de l'Estat Espanyol en aquestes eleccions. D'altra banda, remarcar que qui ha guanyat les eleccions ha estat el PP, les anteriors les va guanyar el PSOE, cosa que nosaltres sentim una mica de tristor respecte el que ha passat a nivell europeu. A nivell general, ERC ha perdut dos punts percentuals a nivell català, els mateixos que perd a Mollet ERC, però és el que nosaltres podríem suposar després de la gran pujada que vam tenir al 2004. Tot i això, estem molt contents dels resultats obtinguts. La participació ha pujat una miqueta respecte el 2004, potser ens haurem de fer mirar com s'explica el tema del Parlament Europeu i com es fa arribar a la ciutadania".

 

 

Edicions locals