El parc de les Pruneres acollirà una rèplica del menhir de Mollet

El parc podria estar enllestit a finals de l’any 2010. El projecte reserva un espai a un hipotètic equipament cultural

El futur parc de les Pruneres, que podria estar enllestit al 2010, albergarà una rèplica del menhir que es va trobar a l'abril en aquesta zona. Així ho va anunciar l'alcalde Josep Monràs durant la presentació del projecte d'urbanització d'aquest espai. Monràs va explicar que serà una rèplica perquè "el departament de Cultura de la Generalitat no permet tenir un element d'aquestes característiques en un espai obert", i va assegurar que "no s'han trobat altres troballes".

El pla estarà dividit en una esplanada, on es podran realitzar diverses activitats com ara fires "lleugeres"; i de l'altre, un prat, on s'hi podran trobar pruneres. El projecte final, dissenyat amb itineraris de passeig, contemplà elements recollits en el concurs d'idees i en reunions amb l'Associació de Veïns del Centre.

L'espai comptarà amb elements simbòlics

El pla de les Pruneres serà "un parc central amb elements simbòlics, un parc carregat d'identitat", segons els arquitectes del projecte, de l'estudi Serra-Vives-Cartagena Arquitectes. Un parc amb uns 30.000m2 que tindrà un gran arc, que simularà una cortina de pluja. A més, el parc, amb un aparcament subterrani, comptarà amb dos panells de llum Leds que permetran la reproducció d'imatges i textos. "Aquest element busca la interacció dels ciutadans amb el parc", segons els autors del projecte, amb un cost d'uns tres milions d'euros. Així mateix, els arquitectes han reservat un espai a l'equipament cultural que l'equip de Govern té previst construir, tot i que de moment no es durà a terme per falta de recursos econòmics. El parc també comptarà amb una àrea de jocs acústics.

 

Edicions locals