Joan Ollé: 'En conjunt puc dir que el club té atletes brillants'

Joan Ollé és el president del Club Atlètic Mollet, un club que enguany està d’enhorabona, ja que l’esforç i la constància dels seus atletes els ha portat a pujar de categoria. Despré

Joan Ollé és el president del Club Atlètic Mollet, un club que enguany està d'enhorabona, ja que l'esforç i la constància dels seus atletes els ha portat a pujar de categoria. Després de tres anys, el club torna a Segona Catalana amb més energia que mai.

P: Recentment, el club ha aconseguit pujar de categoria fins a Segona Catalana. Com s'ha rebut aquesta fita?
R: Amb molta il·lusió, perquè ja feia tres anys que estàvem a tercera categoria i per pocs punts no aconseguíem pujar. Hem estat dos anys sense poder pujar i per fi aquest any s'ha donat l'oportunitat.

P: Què aporta aquest ascens al club?
R: Tenir més categoria com a club, mantenir una sèrie d'atletes que facin bons resultats. A Segona Catalana es fan les vint proves juntes. Llavors necessites mínim quaranta atletes bons per mantenir les marques. Això significa un esforç perquè has de tenir quaranta competidors de categoria.

P: A més a més de l'ascens, quin seria el balanç de la temporada?
R: L'ascens és molt important com a club perquè significa que hem aglutinat una sèrie de jugadors que han fet possible pujar. A més, també tenim campionats de Catalunya i Espanya amb competidors com l'Adrià Burriel i l'Albert Raga. Crec que en conjunt, tenim atletes brillants.

P: Quins són els objectius i propòsits de la propera temporada?
R: Teòricament a Segona Catalana estem més confortables que a la tercera, en comparativa de marques. Com a mínim, volem mantenir-nos on estem ara, perquè la idea que tenim com a club és anar mantenint els atletes bons que tenim. Després, si despunten molt ja és impossible que es quedin, però ens agradaria aconseguir-ho fins la categoria de júnior, per poder pujar de categoria més endavant.

P: Quins són els valors que vol transmetre el Club Atlètic Mollet?
R: Primer de tot, formar persones, sobretot en l'àmbit esportiu. Volem crear uns hàbits tant dins de l'esport com amb l'estudi.

P: En comparació amb altres esports, quins serien els avantatges i desavantatges de l'atletisme?
R: L'atleta normalment és més individualista que no pas cap jugador d'algun equip, però tot i així, en la participació de club nosaltres ja intentem fomentar la comunicació. L'avantatge de l'atletisme és que tu mateix et marques les teves pròpies marques i fites. Cada dia t'has d'anar superant, i això és el que fas després a la teva vida real.

P: Costa més triomfar en atletisme que en alguna altra disciplina?
R: Costa molt perquè són moltes hores entrenant i de competició que potser no es noten, i quan es noten ja és més endavant. És un treball dur, constant i molt fort.

P: A partir de quina edat es pot apuntar la canalla?
R: Tenim l'escola a partir dels 6-7 anys i després un altre grup per als de 8-9 i 10 anys, que fan jocs. També comptem amb els nens i nenes a partir dels 11 anys que encara no competeixen, sinó que venen a formar-se. Per últim ja estan les categories de júnior cap amunt que sí tenen entrenadors específics.

P: En Toni Franco i la Cristina Núñez són ja uns habituals del club. Quina és la relació que té el club amb els atletes paralímpics?
R: Fem tot el possible per a que puguin entrenar a les nostres pistes. Com a club vam demanar la llicència de club "paralímpic". Hem organitzat diverses competicions aquí a les nostres instal·lacions, i normalment tant el Toni com la Cristina venen a entrenar amb nosaltres. Tenim molt bona relació amb ells.

P: La setmana passada coneixíem que l'Adrià Burriel s'havia proclamat campió d'Espanya d'atletisme per comunitats en la prova de 200 metros llisos representant a Catalunya...
R: L'Adrià és un atleta del club i estem molt contents de tot el que ha aconseguit. És un dels atletes que ens ha fet pujar de categoria. Com a club, podríem dir que tenim un nivell mitjà, però tenim diferents atletes que despunten, com el Burriel.

P: Què destacaria del Club Atlètic Mollet?
R: Som dels pocs clubs que queden del Vallès amb tants competidors. A més, intentem fer activitats diferents a les habituals, com alguna màster class. Per exemple, la de Mikel Odriorzola. Si ve algú de fora del club, atrau més els atletes. Estem pendents de confirmar-ne una altra, perquè portant atletes de renom potser la gent s'anima més.

 

Edicions locals